1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Direnişçiler Uçak Düşürdü (VİDEO)
Suriyeli Direnişçiler Uçak Düşürdü (VİDEO)

Suriyeli Direnişçiler Uçak Düşürdü (VİDEO)

Suriyeli muhalifler Deyr ez Zor'un Muhasen bölgesinde Suriye ordusuna ait MİG 23 savaş uçağı düşürdüklerini duyurdu.

13 Ağustos 2012 Pazartesi 16:14A+A-

Suriye'de Özgür Suriye Ordusu ile Esed yönetimine bağlı ordu arasında ülke genelinde çatışmalar devam ederken, savaş uçakları başkent Şam başta olmak üzere; Halep, Humus ve Dery ez Zor'da birçok bölgeyi bombalamayı sürdürüyor.

Muhalifler sosyal paylaşım sitelerine yükledikleri görüntülerde Suriye ordusuna ait Rus MİG 23 savaş uçağını düşürdüklerini duyurdu. Deyr ez Zor'un Muhasen bölgesinde düşürüldüğü belirtilen savaş uçağının şehir üzerinde sorti yaptığı görülüyor. Görüntüyü çeken şahıs şehrin savaş uçakları ile bombalandığını anlattığı sırada, açılan ateş sonucu savaş uçağının isabet aldığı ve yanarak düştüğü görülüyor.

Savaş uçağının isabet aldığını gören şahıs, bir yandan görüntüleri çekerken diğer yandan tekbir sesleri ile Özgür Suriye Ordusu'nun Rus yapımı MİG 23 savaş uçağı düşürdüğünü sevinçle anlatıyor.

Suriye jetini işte böyle düşürdüler

Suriye: Uçak teknik arıza sonucu düştü

Suriye devlet televizyonu ise muhaliflerin düşürdüklerini açıkladıkları savaş uçağının teknik arıza sonucu düştüğünü iddia etti. Suriye televizyonu, pilotu arama kurtarma çalışmalarının başladığını belirtti.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum