1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Çocukların Ölümle Oyunu
Suriyeli Çocukların Ölümle Oyunu

Suriyeli Çocukların Ölümle Oyunu

Halepli çocuklar, rejim ordusuna bağlı helikopterlerin varil bombalı saldırılarına inat sokaklarda oyun oynamaya devam ediyor.

23 Nisan 2014 Çarşamba 17:17A+A-

Kentteki bazı bölgelerde,  Esed rejimine bağlı keskin nişancıların görüş açılarını kapatmak için sokak araları hasır örtülerle kapatılırken, bazı bölgelerde ise yol, cadde ve sokaklar hedef olma endişesiyle kullanılmıyor.

Halep'teki aktivistlerden Mustafa Sultan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya ait helikopter ile savaş uçaklarının, muhaliflerin kontrolündeki Firdevs, Mesekin HananuEşrefiye, Haydariye bölgesi, Anadan ve Etarib beldelerini her gün bombaladığını vurgulayarak, "Saldırılara  rağmen yaşam devam ediyor ancak yoğun saldırılar, kentin bazı beldelerinde halkı daha güvenli yerlere göç etmek zorunda bıraktı" dedi.

Savaşa rağmen oyuna devam

Savaşın en çok çocukları etkilediğini dile getiren Sultan, "Olan bitenden haberi olmayan çocuklar, savaşın bedelini canlarıyla ödüyor. Sokak ve parklarda oynayan çocuklar, her zaman kurşun ve varil bombalarının hedefinde."

Çocukların, rejim güçlerinin saldırılarına rağmen sokakta bisiklete bindiğini ve top oynadığını dile getiren Sultan, şöyle konuştu:

"Halep'teki bazı bölgelerde halk, rejimin keskin nişancılarının görüş açısına giren sokakları hasırlarla kapattı. Böylelikle, ulaşıma kapanan sokaklar, çocuklar için adeta oyun parkı haline geldi.  Bu sokaklarda bazı çocuklar top oynarken, bazıları da yıkıntılar içerisinde savaş oyunu oynuyor."

"Bombardıman altyapıyı çökertti"

Esed güçlerinin muhaliflerin kontrolündeki bölgelere karadan karaya füze ve varil bombalı saldırıları dolayısıyla birçok bölgenin harabeye döndüğünü anlatan Sultan, "Halep'te, muhaliflerin denetimindeki bölgelerde bombardıman sebebiyle altyapı çöktü" diye konuştu.

Kentin Ramuse bölgesinde ise Esed güçleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında çıkan çatışmalar nedeniyle birçok ulaşım aracının hasar gördüğünü vurgulayan Sultan, şunları kaydetti:

"Esed güçleri genelikle çatışma bölgelerinde muhaliflerin bulunduğu yerlere ağır silahlarla rastgele saldırıyor. Saldırılara silahlı muhaliflerin yanı sıra vatandaşlar da maruz kalıyor. Saldırılarda yaralananlar araçlarla sahra hastanelerine kaldırılıyor. Kentteki saldırılarda her gün onlarca ev yerle bir olurken, yüzlerce ev ve araçta da hasar meydana geliyor."

HABERE YORUM KAT