1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Bakan Yardımcısı Direnişe Katıldı
Suriyeli Bakan Yardımcısı Direnişe Katıldı

Suriyeli Bakan Yardımcısı Direnişe Katıldı

Suriye'de ordudan sonra kabineden de ayrılan oldu. İşte Abdo Hüsamettin'in ayrılma gerekçesi...

08 Mart 2012 Perşembe 12:44A+A-

Suriye lideri Beşşar Esed giderek yalnızlaşıyor. Kabine fire verdi!

Petrol ve Madeni Zenginlikler Bakan Yardımcısı Abdul Hüsameddin, muhaliflerin safına geçtiğini internete yüklediği bir videoyla duyurdu.

BBC'nin haberine göre, Hüsamettin, Beşşar Esed rejimini terk eden en üst düzey sivil yetkili oldu.

Yayınlanan videoda Abdul Hüsamettin, "Bu rejimden ayrılışımı, Petrol ve Madeni Zenginlikler Bakan Yardımcılığından istifamı ve Baas Partisi'nde ayrılışımı ilan ediyorum. Bu ülkenin devrimine katıldığımı bildiriyorum" dedi.

Esed'e hitaben Hüsamettin, "Bu ülkeye, halkım dediğin insanlara üzüntü ve ızdırap getirdin. Onları en temel ihtiyaçlarından mahrum bıraktın. İnatçılığın ve kibrinle ülkeyi felaketin eşiğine getirdin." dedi. Hüsamettin, ''Esad iktidarına şunları söylemek istiyorum: Halkınız dediğiniz insanlara bir yıldır kan kusturdunuz, en temel yaşam haklarını bile ellerinden alarak onlara acı çektirdiniz. Bunu yaparak Suriye'yi cehenneme çevirdiniz'' dedi.

2009 yılında Esed'in imzaladığı bir kararnameyle göreve getirilen Abdul Hüsamettin "33 yıldır hükümetteyim. Görevimi bu rejimin suçlarına hizmet ederek tamamlamak istemiyorum. Evimi yakacaklarını, ailemi hedef alacaklarını, hakkımda yalanlar uyduracaklarını bilsem de adaletin sesine kulak veriyorum" dedi.

Orduda görev yapan askerler ve bazı üst rütbeli subaylar daha önce saf değiştirdiklerini açıklamış olsa da hükümette görev yapan siviller arasında bu tür değişiklikler çok alışılmış değil.

Esed muhalifleri, buna gerekçe olarak gizli polis teşkilatının hükümet görevlileri üzerindeki sıkı kontrolünü ve saf değiştiren kişilerin ailelerine yapılan misilleme saldırılarını gösteriyor.

Muhalifler, taraf değiştiren üst düzey ordu yetkililerinin ailelerinden çok sayıda kişinin Esad'a bağlı birlikler tarafından öldürüldüğünü savunuyor.

 

 

HABERE YORUM KAT