1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Suriyeli Ahmed Ödünç İşitme Cihazıyla Duyabildi!
Suriyeli Ahmed Ödünç İşitme Cihazıyla Duyabildi!

Suriyeli Ahmed Ödünç İşitme Cihazıyla Duyabildi!

Suriye’nin Humus kentinde Esed rejiminin saldırıları sonucu duyma yetisini kaybeden 4 yaşındaki çocuk 3 ay önce geldiği Türkiye’de ödünç işitme cihazı ile duymaya başladı.

30 Aralık 2017 Cumartesi 12:45A+A-

Humus’tan Reyhanlı’ya gelen Suriyeli aile, Beşşar Esed güçleri tarafından düzenlenen bombalı saldırılarda işitme ve konuşma yetisini kaybeden çocuklarına işitme cihazı alabilmek için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Ahmed Taha, Esed güçlerince kuşatma altında tutulan Humus’un el-Waar bölgesinde savaş uçaklarından atılan bombalar sonucu konuşma ve işitme yetisini kaybetti.

“Evlatlarım İçin Dayandım”

Baba Talal Alkashak, Suriye’de acı dolu 5 yıl yaşadıklarını söyledi.

AA’da yer alan habere göre, el-Waar bölgesindeki kuşatmanın kendilerinde derin acılar bıraktığını belirten Alkashak, “3 evladım için dayandım. Bizim gibi birçok aile perişan hâldeydi. Abluka bölgesinden çıkmaya çalışan 4 yakınımdan bir daha haber alamadık.” dedi.

Her gece dua ederek geçirdiklerini ve bomba sesleri yüzünden gözlerine uyku girmediğini belirten Alkashak, şöyle konuştu:

“Talal, Muhammed ve Mahmud adında evlatlarım var. Onların hayatta olmalarına her gün şükrediyorum. Yakınlarımızı saldırılarda kaybettik, bazıları ise kuşatmayı kırmak için bulunduğumuz bölgeden ayrıldı ve bir daha geri dönmedi. Evimizin yakınına isabet eden iki bomba yüzünden 4 yaşındaki oğlum Ahmed Taha, şu an ne konuşabiliyor ne de duyabiliyor. Sağlığına kavuşması için Türkiye’ye geldik.”

suriyeli_ahmed_taha_2.jpg

Ödünç İşitme Cihazıyla Duyabildi

Reyhanlı’da tek odalı evde yaşamaya başlayan Suriyeli Alkashak ailesi, Ahmed için ödünç işitme cihazı buldu.

Uzun aradan sonra evladının az da olsa duymaya başladığını ifade eden baba Alkashak, “Hatay’daki hastanelere giderek çocuğumu muayene ettirdim. Bizimle çok ilgilendiler, Ahmed’in patlamalardan dolayı kulak zarında hasar oluştuğunu söylediler. Yüzde 11 işitme kaybı var, sol kulağıyla tamamen duymuyor. Patlamalardan dolayı korktuğu için konuşamıyor. İşitme sıkıntısı da buna eklendiği için oldukça zorlanıyor. Mahallemizde bir aileden ödünç aldığımız işitme cihazıyla duymaya başladı, tekrar geri vereceğiz, benim durumum olmadığı için hayırseverlerin desteklerini bekliyorum. Günübirlik işlerde çalışarak ailemin geçimini sağlıyorum.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum