1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Suriyeliler Doğu Guta İçin Rusya Konsolosluğu’na Yürüyor
Suriyeliler Doğu Guta İçin Rusya Konsolosluğu’na Yürüyor

Suriyeliler Doğu Guta İçin Rusya Konsolosluğu’na Yürüyor

Esed rejiminin suç ortakları İran ve Rusya’yla birlikte Doğu Guta’da giriştiği sistematik saldırılar İstanbul’daki Suriyeli derneklerin organize edeceği bir eylemle protesto edilecek.

22 Şubat 2018 Perşembe 10:42A+A-

Esed katili yıllardır abluka altında tuttuğu Doğu Guta’yı haritadan silmeye yönelik yoğunlaştırdığı saldırılarını sürdürüyor. Gün geçmesin ki acımasız bombardımanlar sonucu bölgeden kadın-çocuk yeni ölüm haberleri gelmesin. Zaten uzun zamandır açlıkla terbiye edilmeye çalışılan Doğu Guta halkı dize gelmeyince bu kez de bombalamak suretiyle büsbütün ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Ve başta “uluslararası toplum” denilen güruh olmak üzere birçok devlet, etkili kişi ve kurumun pasifliği katillerin tüm bunlara nasıl cesaret ettiğinin de açıklaması olmakta.

İstanbul’da faaliyet yürüten Suriyeli dernekleri bu barbarlığı protesto etmek için bugün Rusya Konsolosluğu önünde bir eylem yapacak. Suriyeli derneklerin eylem organizasyonuyla ilgili sosyal medyada yapılan duyurularda duyarlı tüm insanlara Doğu Guta için bugün saat 12’de İstiklal Caddesi’ndeki Rusya Konsolosluğu önünde buluşma çağrısı yapıldı.

HABERE YORUM KAT