1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'den Kaçmaya Çalışanlar Katledildi
Suriyeden Kaçmaya Çalışanlar Katledildi

Suriye'den Kaçmaya Çalışanlar Katledildi

Suriye'deki muhalefet grupları otobüsle Türkiye'ye kaçmaya çalışan en az 10 sivilin öldürüldüğünü bildiriyor.

23 Mart 2012 Cuma 00:05A+A-

BBC’nin verdiği habere göre Merkezi İngiltere'de olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamasına göre, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, kuzeydeki Sermin kentinde vurularak öldürüldü.

Suriye muhalefeti, Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a yönelik muhalefetin merkezlerinden biri olan Hama'nın Erbain mahallesinde şiddetli çatışmaların sürdüğünü kaydetti.

Aynı bölgede dün de Özgür Suriye Ordusu mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşanmıştı. Yerel devrim konseyi bu çatışmalarda 12 kişinin öldüğünü belirtiyor.

Konsey, Hama kentinin kuzey ve doğu bölgelerinin bir "savaş alanı" olduğunu, ölenleri yerel parkta toprağa vermek zorunda kaldıklarını belirtti.

Görgü tanıkları topçu ateşi sırasında çeşitli binaların tahrip olduğunu, birçok sivilin de yaralandığını anlatıyorlar.

YouTube'a yüklenen video kliplerinde Hama'da tankların konuşlandırıldığı görülüyor ve bir tankın Özgür Suriye Ordusu üyelerince havaya uçurulması izleniyor.

Esad yönetimi karşıtları Hama'da gece saatlerinde düzenlenen hükümet aleyhtarı gösterilerden görüntüleri de İnternet'e yüklediler.

Hama'dan başka, kuzeydeki Sermin kentinin de üç yönden yoğun ateş altında olduğu belirtildi.

Merkezi İngiltere'de olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hükümet güçlerinin, topçu ve ağır makineli tüfek ateşine tuttukları kente baskın düzenlemeye çalıştıklarını bildirdi.

HABERE YORUM KAT