1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'deki Rus Üssüne IŞİD Saldırısı
Suriye'deki Rus Üssüne IŞİD Saldırısı

Suriye'deki Rus Üssüne IŞİD Saldırısı

Suriye'de IŞİD'in füze saldırıları sonrasında, Rusya'nın kullandığı hava üssünde enkaza dönmüş 4 helikopterin uydu görüntüleri ortaya çıktı.

24 Mayıs 2016 Salı 22:58A+A-

Suriye'de bulunan, Rus hava üssünde Rus helikopterlerinin IŞİD tarafından vurulduğu görüntüleri yayınlandı. Stratejik açıdan önemli bir noktada yer alan T4 hava üssünün görüntülerini Amerikan güvenlik şirketi Stratfor yayınladı. Şirketin paylaştığı görüntüler 14 Mayıs ve 17 Mayıs tarihlerine ait.

Rusya'nın kullandığı hava üssünde dört Mi 24 tipi saldırı helikopteri ve 20 kadar askeri kamyonun enkaza döndüğü görüntülere yansıyor. Görüntülerle ilgili Rusya'dan herhangi bir doğrulama ya da yalanlama yapılmadı.

IŞİD'le bağlantılı haber ajansı, havaalanındaki hedeflerin füzelerle vurulduğunu duyurdu. Ayrıca örgüt bir militanının Grad füzesini ateşlerken çekilmiş görüntüsünü paylaştı.

1464107718-dc05cf.jpg

Rus General Konoşenkov Moskova’da yalanlama açıklamasını yaptığı sırada, Şam’daki bir Suriye yetkilisi Rusya’nın resmi RİA ajansına çok farklı yeni bir bilgi verdi “El-Tias hava üssünde geçtiğimiz günlerde yangın çıktı. Yollar kapalı olduğu için itfaiye araçları zamanında yetişemediği için yangın yayıldı ve helikopterlerin bulunduğu bölgeye sıçradı. Stratfor tarafından yayınlanan uydu resimleri bu yangının yarattığı sonuçları gösteriyor” dedi.

Stratfor İnternet sitesi ise bunun yangın olamayacağını, 4 helikopter yanı sıra hava üssünün bir başka noktasında cephane yüklü araçların da nasıl vurulduğunu gösteren resimlerle gösterdi. 14-17 Mayıs tarihleri arasında Rusya’nın kullandığı El-Tias üssünde neler olup bittiği böylece sır olarak kalmaya devam ediyor.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT