1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Suriye’deki Mezalim ve Direnişi Gündemleştiren Bir Film: “Kardeşim İçin Der'a”
Suriye’deki Mezalim ve Direnişi Gündemleştiren Bir Film: “Kardeşim İçin Der'a”

Suriye’deki Mezalim ve Direnişi Gündemleştiren Bir Film: “Kardeşim İçin Der'a”

Suriye’deki mezalimi ve direnişi gündemleştiren “Kardeşim İçin Der’a” filmi 13 Nisan’da vizyona girdi. TRT'nin ortak yapımcısı olduğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da destek verdiği filmin çekimleri Gaziantep ve Cerablus’ta yapıldı.

23 Nisan 2018 Pazartesi 13:52A+A-

Suriye'deki adalet ve özgürlük mücadelesinin ve Esed katili ile ortaklarının gerçekleştirmeye devam ettiği zulümlerin sebeplerine odaklanan "Kardeşim İçin Der'a" filmi, 13 Nisan'da izleyiciyle buluştu.

TRT'den yapılan açıklamaya göre, TRT'nin ortak yapımcısı olduğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da destek verdiği ve gerçek hikayeler üzerine kurulu filmin yönetmenliğini, Murat Onbul üstlendi.

Halis Cahit Kurutlu'nun senaryosunu yazıp yapımcılığını üstlendiği filmin oyuncuları arasında İlker Kızmaz, Cem Uçan, Mehmet Çevik, Berna Koraltürk, Umut Karadağ, Nusret Çetinel, Ahmet Aslan, Tarık Bayrak, Safa Tabur ve İbrahim Ethem Arslan yer alıyor.

Dram-aksiyon türündeki film, Gaziantep'in yanı sıra Fırat Kalkanı Harekatı'yla IŞİD ve PYD/PKK’dan arındırılan Suriye'nin Halep kentinin Cerablus ilçesinde çekildi.

Filmin fragmanı:

 

“Kardeşim İçin Der’a” filmi üzerine Ahmet Maruf Demir kardeşimizin kaleme aldığı yazıyı aşağıdaki linki tıklayarak okuyabilirsiniz:

KARDEŞİM İÇİN DER'A >>>

 

HABERE YORUM KAT