1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriye'deki Katliamlarda Bileşenler Eksik, Failleri Meçhul Kalmasın
Suriye'deki Katliamlarda Bileşenler Eksik, Failleri Meçhul Kalmasın

Suriye'deki Katliamlarda Bileşenler Eksik, Failleri Meçhul Kalmasın

Esed rejiminin çoktan beridir Suriye’deki kontrolü önce İran ordusuna ardından da Rusya ordusuna teslim ettiği meselesi tartışma dışıdır.

09 Aralık 2016 Cuma 07:29A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın dünkü basın toplantısında gündeme dair pek çok soruyu cevaplarken şöyle bir cümle kurdu: “Rejim Halep’te insanlık suçu işlemeye devam etmektedir.” Evet, Halep’te hatta bütün bir Suriye’de sistematik olarak insanlığa karşı ağır suçlar işlendiği bir vakıa. Ancak İbrahim Kalın’ın çok iyi bildiği ve malum diplomatik sebeplerle bu suçların asli faillerini ve tüm bileşenlerini olduğu gibi an(a)madığı da besbelli.

Esed rejiminin çoktan beridir Suriye’deki kontrolü önce İran ordusuna ardından da Rusya ordusuna teslim ettiği meselesi tartışma dışıdır. Esed rejimi İran ve Rusya’nın yedeğinde alan hâkimiyeti sağlama çabasından ziyade en iyi ihtimalle kaybettiği yerleri yaşanamaz kılacak düzeyde bombardıman etmekte çünkü. Bu sebeple en yoğun bir biçimde Halep’te sürdürülen katliamlarda Esed rejimi İran ve Rusya ordularının yanında küçük suç ortağı olabilir ancak. Halep veya başka bir bölgeye yönelik bu denli bir saldırı düzenleyecek güçten düşeli yıllar oldu. Savaş havadan Rusya’nın yoğun bombardımanlarıyla organize bir biçimde işgale girişen İran ordu birliklerine karşı veriliyor Suriye’de.

Yazının Devamı >>>