1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Suriye'deki Hastaneler 400 Kez Hedef Alındı"
"Suriye'deki Hastaneler 400 Kez Hedef Alındı"

"Suriye'deki Hastaneler 400 Kez Hedef Alındı"

MSF Uluslararası Temsilcisi Zabalgogeazkoa, "Suriye'deki savaşta 400 defa hastaneler hedef alındı ve 700 sağlık çalışanı hayatını kaybetti" dedi.

16 Şubat 2016 Salı 12:13A+A-

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) Uluslararası Temsilcisi Aitor ZabalgogeazkoaSuriye'deki savaşta 400 kez hastanelere saldırı düzenlendiğini ve 700 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini belirtti.

Suriye'nin İdlib şehrindeki MSF destekli hastanenin bombalanarak tamamen yıkılması sonrasında Zabalgogeazkoa, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Suriye'de 3 MSF hastanesi ile 163 MSF destekli hastanenin bulunduğunu dile getiren Zabalgogeazkoa, çatışmalar başladığından bu yana 2 MSF hastanesi ile 7 MSF destekli hastanenin saldırıya uğradığını kaydetti. Zabalgogeazkoa, "Ayrıca, Suriye'de çatışmalar başladığından bu yana genel anlamda 400 kez ülkedeki hastaneler hedef alındı ve 700 sağlık çalışanı hayatını kaybetti" diye konuştu. 

Zabalgogeazkoa, "Hastanelere düzenlenen bu saldırılar uluslararası insan hakları hukukunun açık bir ihlalidir, uluslararası hukuk ihlal ediliyor, bu saldırıları şiddetle kınıyoruz" dedi.

"DSÖ dehşete kapılmış durumda"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Tarık Yaşareviç de AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Suriye'de sağlık kurumlarına yönelik saldırıların artması nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü dehşete kapılmış durumda. Bu saldırıların uzun vadeli ciddi sonuçları olacaktır. Sağlık hizmetlerine yönelik yapılan saldırılar, uluslararası savaş hukuku ve insan hakları hukukunun aleni ihlalidir ve kanuna aykırı harekettir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum