1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'deki Filistinli Mülteciler Ateş Altında
Suriyedeki Filistinli Mülteciler Ateş Altında

Suriye'deki Filistinli Mülteciler Ateş Altında

Arap Birliği, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplumu, Suriye'deki savaştan kaçan Filistinli mültecilerin Filistin'e girmesine izin vermesi konusunda İsrail'e baskı yapmaya çağırdı.

24 Aralık 2012 Pazartesi 17:44A+A-

Arap Birliği'nin daimi temsilciler toplantısının ardından yapılan açıklamada, Suriye'de yaşanan insanlık felaketinin ülkedeki binlerce Filistinli mültecinin hayatını tehdit ettiği belirtilerek, Şam'da Filistinli mültecilerin kaldığı Yermuk mülteci kampı ile mültecilerin yaşadığı diğer kamplara düzenlenen saldırılar kınandı.

Açıklamada, tüm taraflardan, Filistinli mültecilerin Suriye'de yaşanan çatışmaların dışında bırakılması, mültecilerin korunması, acil insani yardım yapılması ve tıbbi destek sağlaması talep edildi. Açıklamada ayrıca BM ve uluslararası toplumun, Suriye'deki savaştan kaçan Filistinli mültecilerin Filistin'e girmesine izin vermesi konusunda İsrail'e baskı yapması istendi.

Suriye'deki Filistin ve Yermuk mülteci kamplarında yaşayan binlerce Filistinli, geçen hafta Esed'e bağlı güçlerin düzenlediği ve onlarca kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden olan saldırılar sonucunda Lübnan'da göç etmek zorunda kaldı.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) verilerine göre, Suriye'deki yaklaşık 500 bin Filistinli mülteci bulunuyor.

Öte yandan Arap Birliği Genel Sekreteri Yardımcısı Ahmed Bin Hilli, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi ile Arap ülkeleri dışişleri bakanlarının katılacağı heyetin 29 Aralık'ta Batı Şeria'nın Ramallah kentine ziyaret gerçekleştireceğini belirtti. (AA) 

HABERE YORUM KAT