1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Suriye’deki Durumu Sona Erdirecek Karadan Müdahaledir"
"Suriye’deki Durumu Sona Erdirecek Karadan Müdahaledir"

"Suriye’deki Durumu Sona Erdirecek Karadan Müdahaledir"

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, “Suriye’deki durumu sona erdirecek olan karadan yapılacak uluslararası müdahaledir.” dedi.

01 Haziran 2016 Çarşamba 08:57A+A-

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde düzenlenen ve Suriye ile Yemen’deki krizlerin ele alındığı Körfez İstişare Zirvesi’nin ardından Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Abdüllatif ez-Zeyyani ile düzenlediği bastın toplantısında konuşan Cubeyr, “Suriye’deki durumu sona erdirecek olan karadan yapılacak uluslararası müdahaledir." dedi.

Suudi Arabistan’ın yıllardır, Suriye’deki krizin sonlandırılması için karadan uluslararası müdahalenin yapılması gerektiğini dillendirdiğini belirten Cubeyr, karadan müdahale konusunun hala geçerli olduğunu ancak uluslararası karara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Ülkesinin geçen sene, ABD öncülüğünde Suriye'deki IŞİD’e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonun bünyesinde olması şartıyla Suriye’ye kara askeri birlikleri göndermeye hazır olduğunu dile getirdiğini hatırlatan Cubeyr, Suudi Arabistan’ın hala söz konusu teklifinin arkasında durduğunu vurguladı.

KİK ülkeleri ile İran arasındaki ilişkiler

KİK ülkeleri ile İran arasındaki ilişkilere de değinen Cubeyr, "Suudi Arabistan ve KİK üyeleri nezdinde İran ile olan krizin, İran’ın bölgedeki ülkelerin içişlerine müdahale etmesi, terörü desteklemesi, casusluk hücreleri yerleştirmesi ve güvenlik ile istikrarı sarsan milisleri eğitmesinden kaynaklanıyor" diye konuştu.

İran’ın, komşu ve Müslüman ülke olduğunu belirten Cubeyr, "Kendilerini yıkmaya çalışan ve ülkelerine terör hücreleri yerleştiren bir devlet ile normal ilişkiler kuramayacaklarını" ifade etti. 

AA

HABERE YORUM KAT