1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Yine Katliam: 62'si Halep'te 128 Şehit (VİDEO)
Suriye'de Yine Katliam: 62'si Halep'te 128 Şehit (VİDEO)

Suriye'de Yine Katliam: 62'si Halep'te 128 Şehit (VİDEO)

Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda, 15'i çocuk, 10’u kadın olmak üzere 128 kişi hayatını kaybetti.

25 Nisan 2014 Cuma 10:34A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'de Esed’e bağlı rejim güçlerinin ve çetelerin muhaliflerin kontrolünde olan yerlere kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda Halep'te 62, Dera'da 29, başkent Şam kırsalında 17, İdlib'de 8, Kuneytra'da 7, Humus’ta 2, Hama'da 2 ve Deyru'z Zor'da 1 kişi olmak üzere 128 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) ölenlerin 15’inin çocuk; 10’unun kadın olduğunu açıkladı. 5 kişinin de işkenceyle katledildiğinin tespit edildiğini duyurdu.

Özellikle Halep'e bağlı Atareb'de varil bombaları çok sayıda can aldı.

LCC açıklamasında orduya bağlı helikopterlerin Halep'te silahlı muhaliflerin denetiminde olan Karm Beyk, Liyermun, Mesekin Hananu, Eşrefiye, Haydariye bölgesi ile Etarib beldesini bombaladığı, çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığı ve hasar gördüğü kaydedildi.

Söz konusu bölge ve beldede yıkılan evlerin enkazı altında kalan çok sayıda ölü ve yaralının sivil savunma ekiplerince çıkartıldığı aktarılan açıklamada, Halep eski bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, başkent Şam'ın Duma, Cobar, Muleyha, Kabun ve Dareya bölgelerinin rejim güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı ifade edilerek, Esed güçlerinin kentin Haresta bölgesindeki askeri birliklerden atılan füzelerle Şam'ın doğu kesimlerinde yer alan Doğu Guta bölgesinde yerleşim yerini vurduğu bildirildi.

Halep'te dün yaşanan katliamdan görüntüler... (+18)

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT