1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SOMALİ

  4. Suriye'de Üst Düzey Yetkililer Öldürüldü İddiası
Suriyede Üst Düzey Yetkililer Öldürüldü İddiası

Suriye'de Üst Düzey Yetkililer Öldürüldü İddiası

Muhaliflerin Şam'da bazı üst yetkililere suikast düzenlediği iddia ediliyor. Suriye televizyonu iddiaları yalanlıyor. İşte gelişmeler... (ÖZEL HABER)

20 Mayıs 2012 Pazar 13:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür Suriye Orudusunun Baas rejimine büyük darbe vurduğu iddia ediliyor.

Sahabe Tugaylarının gerçekleştirdiği ifade edilen ve çok sayıda üst düzey yetkilinin öldürüldüğü iddia edilen eylemi Özgür Suriye Ordusu Şam ve Kırsalı Askeri Konseyi tarafından da sahiplenildi.

İddia El Cezire televizyonu tarafından da son dakika olarak duyuruldu. Henüz kesin olarak teyit edilmeyen iddiaya göre Muhaberatın bir numaralı ismi dahil olmak üzere Baas rejiminin savunma kanadının önemli isimleri öldürüldü.

Öldürüldüğü iddia edilen Esed rejiminin üst düzey yetkililerinin isimleri şunlar:
 
1- Asıf Şevket (Genel İstihbarat Direktörü - Muhaberatın 1 numarası) 2- Muhammed Şaar (İçişleri Bakanı) 3- Davud Racih (Savunma Bakanı) 4- Hasan Turkmani (Faruk Şara'nın Başkan yardımcısı) 5- Tümgeneral Hişam el-Bahtiyar (Milli Güvenlik Şube Başkanı) 6- Muhammed Said Bahiytan (Asistan Bölge Sekreteri) 
 
***
 
İŞTE GELİŞMELER...
 
EYLEMİN Baas rejiminin güvenlik birimine sızan bir direnişçi tarafından zehirleme yoluyla gerçekleştirildiği ifade ediliyor. Birçok üst yetkilinin hastaneye kaldırıldığı, içlerinde ölenlerin olduğu ifade ediliyor. Zehirleme eylemini düzenleyen muhalifin de kaçmayı başardığı gelen haberler arasında.
 
Ancak Suriye resmi televizyonu SANA ısrarla eylemi yalanlıyor ve öldürülen kimsenin olmadığını belirtiyor.
 
Yukarıda öldürülenler listesinde adı geçen Esed'in özel temsilcisi Hasan Turkmani ile İçişleri Bakanı Muhammed Şaar'ın ölmediği ve kurtarıldıkları iddia edilirken aynı zamanda Beşşar Esed'in eniştesi olan ve Baas rejiminin 3. ismi olan Asıf Şevket'in büyük ihtimalle öldüğü belirtiliyor.
 
Edindiğimiz bilgiye göre üst düzey yetkililerin kaldığı site etrafında sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Site yakınlarında bulunan Şami Hastanesinde ise yoğun güvenlik önlemleri var ve çok sayıda kişinin zehirlenerek hayatını kaybettiği ya da yaralandığı ifade ediliyor.
 
SANA televizyonu iddiaları yalanlamasına rağmen hala ismi geçenlerin birçoğunun görüntülerini yayınlamış değil. Sadece Turkmani ile Şaar'ın mesajlarını yayınladı.
 
Öte yandan Anadolu Ajansı muhaliflere dayandırdığı haberinde zehirlenme iddiasını doğruladı. AA muhabirinin Özgür Suriye Ordusu kaynaklarından edindiği bilgide, Suriye'deki krizin yönetiminden sorumlu konseyin İçişleri Bakanlığı binasındaki toplantısı sırasında, yemeklerine zehir konulduğu belirtildi.
 
Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...
 
***

Sahabe Tugayları aşağıdaki görüntülü açıklamayı yaptı:

Haber El Cezire televizyonunda ise şu şekilde verildi:

HABERE YORUM KAT

28 Yorum