1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Son 24 Saatte 44 Kişi Katledildi
Suriyede Son 24 Saatte 44 Kişi Katledildi

Suriye'de Son 24 Saatte 44 Kişi Katledildi

Suriye'nin çeşitli kentlerinde muhaliflere karşı düzenlenen saldırılarda ve gösterilerde askerlerin ateş açması sonucu çoğu İdlib'de olmak üzere ölü sayısının 44'e yükseldiği bildirildi.

17 Nisan 2012 Salı 06:56A+A-

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin kuzeyinde yer alan ve uzun bir zamandan beri Esed güçlerinin saldırılarının yoğun olarak gerçekleştiği İdlib kentinde 21 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını, tank ateşi açılması sonucu sivillerin evlerinin hasar gördüğünü duyurdu.

Hama ve Humus'taki saldırılarda 16 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten örgüt, Şam, Halep, Dera ve Kamışlı'da 7 kişinin öldüğünü bildirdi.

İdlib kenti ve çevresinde sabahtan bu yana düzenlenen saldırılarda havan mermisi atılması ve tank ateşi açılması sonucu aralarında çocukların da bulunduğu 35 kişinin yaralandığını ifade eden yerel muhalifler, halkın saldırılar nedeniyle tekrar güvenli bölgelere kaçmaya başladığını kaydetti.

Halep'in Sahur bölgesinde askerlerin rastgele ateş açtığını, semtte bazı kişilerin tutuklandığını bildiren muhalifler, birçok kentte saldırıların akşam saatlerinde devam ettiğini söyledi. 

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum