1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Sığınak Yapımı Hız Kazandı!
Suriye’de Sığınak Yapımı Hız Kazandı!

Suriye’de Sığınak Yapımı Hız Kazandı!

Suriye’de direnişçilerin kontrolünde bulunan bölgelerde yaşayan ve ateşkesten umudunu kesen halk, Esed rejimi ve müttefiklerinin bombardımanından korunmak için sığınak yapımına yöneliyor.

16 Ekim 2016 Pazar 17:39A+A-

Beşşar Esed ve Rusya güçlerinin en yoğun hava saldırılarına maruz kalan bölgelerden biri olan Şam’ın Doğu Guta bölgesinde yer alan Duma’da, son zamanlarda sığınak yapımının hız kazandığı ifade ediliyor.

“Temel İhtiyaç Maddeleri de Bulunuyor”

AA muhabirine konuşan Ebu Ömer ed-Dumani isimli Suriyeli, 6 kişilik ailesi için evinin yakınında bulduğu boş alanda, yerin 4 metre altında bir sığınak yaptığını söyledi.

ed-Dumani, “Yaklaşık 5 metrekare genişliğe, 2 metre yüksekliğe ve bir de havalandırma boşluğuna sahip sığınakta, su ve battaniye gibi temel ihtiyaç maddelerini de bulunduruyoruz.” dedi.

“Sığınağı Genişletmeye Çalışıyorum”

Sığınak kazma işlemini elindeki basit imkânlarla ancak iki haftada bitirebildiğini kaydeden ed-Dumani, sığınak yapımında inşaat işçiliği tecrübesinden de istifade ettiğini dile getirdi.

ed-Dumani ayrıca gecekondu mahallesindeki kerpiç evinde neredeyse her gün bombalarla sallandıklarını ve hemen sığınağa kaçtıklarını belirterek, “Şu ânda sığınağı tüm mahallenin sığabileceği şekilde genişletmeye çalışıyorum.” ifadesini kullandı.

“Tükenen Ateşkes Umutları Sığınak Yapımını Arttırdı”

Öte yandan Duma’daki aktivist Ebu’l-Hasan el-Endulusi, Duma’nın rejim ve Rusya güçlerinin saldırılarına en çok maruz kalan bölgelerden biri olduğunu söyledi.

el-Endulusi, “İlçede 25 bin aile yaşıyor ve mevcut sığınaklar ihtiyacın yalnız yüzde 10’unu karşılıyor.” diye konuştu.

Bombardıman sırasında sığınağı olmayan ailelerin de bodrum ve binaların girişlerine saklandığını anlatan el-Endulusi, ilçe halkının yakın gelecekte bir ateşkes umudunu kaybetmesi nedeniyle son dönemde sığınak yapımında artış olduğunu ifade etti.

Direnişin Başladığı Yer

Duma, Suriye devriminin çıkış noktası olan Mart 2011’de başlayan rejim karşıtı eylemlerin ilk yapıldığı yerler arasında bulunuyor.

Suriye’deki olayların başlamasından sonra birçok katliama sahne olan Duma, en kanlı günlerinden birini 16 Ağustos 2015’te bir pazar yerinin vurulması sonucu yaşamış, söz konusu saldırıda 110 kişi hayatını kaybetmiş, 300 kişi de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum