1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Şehit Cenazesini Bombaladılar (VİDEO)
Suriyede Şehit Cenazesini Bombaladılar (VİDEO)

Suriye'de Şehit Cenazesini Bombaladılar (VİDEO)

Suriye'nin başkenti Şam'ın Zemelka bölgesinde bir cenaze yürüyüşünü hedef alan bombalı saldırıda onlarca kişi vahşice katledildi; yüzlerce kişi yaralandı.

01 Temmuz 2012 Pazar 08:08A+A-

Haksöz-Haber

Suriye'nin başkenti Şam'ın Zemelka bölgesinde bir şehit cenazesini hedef alan bombalı saldırıda onlarca kişi kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı.

Esed'in katilleri Zemelka'daki saldırılarda bir katliam gerçekleştirdi. Kentin sokaklarında çok sayıda insan cesedinin bulunduğu, tüm hastanelerin yaralılarla dolduğu kaydedildi.

Kentte bir insanlık dramının yaşandığı, halkın saldırılar sebebiyle kenti terk etmeye başladığı, tam bir can pazarının yaşandığı ve insanların yaralıları hastanelere taşımakta güçlük çektiği belirtiliyor.

Zemelka'daki cenazede bombanın patladığı an:

DÜNÜN BİLANÇOSU: 126 Ölü

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Esed ordunun çeşitli kentlerde halka yönelik hava destekli ağır silahlarla düzenlediği saldırlarda çoğunluğu Şam'ın banliyölerinde olmak üzere ölü sayısının 106'ya yükseldiğini duyurdu.

Örgüt, Esed güçlerinin Şam'ın banliyölerine ve çevre kentlerine hava destekli olarak bugün ağır silahlarla saldırılarda bulunduğunu ve 44 kişinin yaşamını yitirdiğini, onlarca kişinin de yaralandığını kaydetti.

Şam'ın banliyölerinde Esed güçlerinin saldırıları yoğun bir şekilde devam ederken, Deyr ez-Zor'da 17, Dera'da 14, İdlib'te 11, Hama kentinde 12, Halep'te 9, Humus'ta 4, Lazkiye, Raka ve Haseke'de birer olmak üzere ülke genelinde ağır silahlarla düzenlenen saldırılar sonucunda ölü sayısı 126'ya çıktı..

Esed ordusunun Humus kentinde yoğun saldırları nedeniyle birçok semt harabeye döndü. Humus'un Telbise kentinde açılan tank ateşinde ve atılan havan mermileri ile roketlerin yerleşim birimine düşmesinde çok sayıda kişi yaralandı ve onlarca evde büyük hasar meydana geldi.

Filistin Mülteci Kampına Saldırı

Esed güçleri Dera'daki Filistin mülteci kampına da ağır silahlarla ateş açtı. Ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor. Kampta yer alan El-Kuds Camii de ateşe maruz kaldı. 

Toplu Mezara Gömülüyorlar

Evvelki gün de Şam'a 15 km mesafedeki Duma'da 190 kişi vahşice katledilmişti. Onların toplu mezara gömülmelerinin görüntüleri:

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum