1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Perşembe Günü 165 Suriyeli Daha Katledildi
Perşembe Günü 165 Suriyeli Daha Katledildi

Perşembe Günü 165 Suriyeli Daha Katledildi

Suriye’de değişik kentlerde Esed güçlerinin saldırıları sonucu 165 Suriyeli Müslüman katledildi.

27 Temmuz 2012 Cuma 01:43A+A-

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Esed güçlerinin, muhaliflerin yoğun olduğu kentlerde ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda, çoğu başkent Şam'da olmak üzere ölü sayısının 165'e yükseldiğini duyurdu.

Örgüt, Esed güçlerinin Perşembe sabahından bu yana Şam'ın çeşitli semtlerinde gerçekleştirdikleri saldırılarda 44 kişinin hayatını yitirdiğini ve birçok bölgede saldırıların gece de devam ettiğini kaydetti.

Örgüt, ülkenin kuzeyinde yer alan ve 7 günden bu yana Esed güçlerinin şiddetli saldırlarına maruz kalan Halep'te 37, Dera'da 25, İdlib'de 20, Humus'ta 17, Deyru'z Zor'da 12, Hama'da 6, Kuneytra'da 2, Raka ve Lazkiye'de birer olmak üzere ülke genelinde gerçekleşen saldırılarda 165 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Şam'ın Doğu Huta ve Kadisiye bölgelerinde Baas ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda ölü ve yaralıların olduğunu ve bölgede şiddetli patlamaların meydana geldiğini aktaran Şam haber ağı, Huta ve Kadisiye bölgelerinde bir askeri helikopterin ise yerleşim yerlerini rastgele bombaladığını, onlarca evin yıkıldığını, enkazlarda ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi.

Hacer Esved, Yermük ve Kadem'de Esed güçleri ile direnişçiler arasında sokak çatışmalarının yaşandığını ve bir askeri helikopterin söz konusu bölgeleri bombalamaya başladığını dile getiren haber ağı, Huta, Kadisiye, Kadem, Hacr El Esvad ve Aseli bölgesindeki halkın saldırılar nedeniyle kaçmaya başladığına değindi.

Aseli bölgesinde bıçakla boğazları kesilerek öldürülen kimliği belirsiz 5 kişinin cesedinin bulduğunu kaydeden haber ağı, başkentte 4'ten fazla şiddetli patlamanın meydana geldiğini ifade etti.

Esed güçleri Halep'in Salahaddin bölgesini gece de bombalamaya başladı ve Baas ordusu işe Özgür Suriye ordusu arasındaki çatışmaların devam ettiğine vurgu yapan Suriye Genel Devrim Konseyi, rejimin, çevre kentlerden Halep'e destek birlikleri gönderdiğini de kaydetti.

Konsey, belirli kesimlerinin Özgür Suriye Ordusunun eline geçtiği Halep'te, Esed güçlerinin saldırılarından dolayı yüzlerce kişinin şehri terk etmeye çalıştığını belirtti.  

HABERE YORUM KAT

1 Yorum