1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Pazar Günü 104 Kişi Katledildi
Suriyede Pazar Günü 104 Kişi Katledildi

Suriye'de Pazar Günü 104 Kişi Katledildi

Baas ordusunun halka yönelik saldırılarında çoğu Şam'ın banliyölerinde 104 kişi hayatını kaybetti. (VİDEO)

23 Temmuz 2012 Pazartesi 04:01A+A-

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, sabahtan bu yana Şam'ın çeşitli semtlerinde Baas ordusunun hava destekli düzenlediği saldırılarda 48 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 100'den fazla kişinin yaralandığını, halkın çatışmaların olduğu bölgelerden kaçmaya başladığını belirtti.

Örgüt, İdlib ve Humus'ta 10'ar, Halep'te 11, Dera 9, Deyru'zu Zor'da 7, Hama'da 5, Lazkiye'de 2, Haseke ve Kuneytra'da birer olmak üzere ülke genelinde gerçekleşen saldırılarda Esed güçlerinin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının 104'e ulaştığını kaydetti.

Esed güçlerinin Şam'ın Dumeyr bölgesinde saldırılardan dolayı kaçmaya çalışan bir aracı durdurduğunu ve araçta yer alan 6 kişiyi öldürdüğünü aktaran örgüt, bölgeye baskın düzenleyen askerlerin ateş açması sonucu ölü ve yaralıların olduğunu ve kimsenin cesetleri sokak ortasından almadığını vurguladı.

Baas ordusunun, Humus'un Telbise ilçesine aralarında Mig-21 savaş uçaklarının da yer aldığı geniş çaplı bir saldırı düzenlediğini ve ilçeye atılan bir bombanın 7 metre derinliğinde bir çukur açtığına da değinildi.

Halkın Telbise ve Rastan'ı terk etmeye başladığını ve iki kentte tıbbi malzemelerin yanı sıra gıda ve su gibi bazı temel ihtiyaçlara ulaşmakta zorluk çektiğini dile getiren örgüt, Şam'da saat 23.00 civarında şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini duyurdu.

Şam'ın bazı semtlerinde düzenlenen saldırılar nedeniyle halkın evlerini terk ederek kaçmak zorunda kaldığını kaydeden örgüt, başkentte gerçekleşen operasyonlar nedeniyle halkın, Ramazan ayında yerlerinden olduğunu ve güvenli bölgeler ile komşu ülkelere kaçmaya çalıştığını duyurdu.

Halep'teki Suriye televizyon binası yakınlarında da çatışmaların devam ettiği bildirildi.  

ŞAM

HUMUS / TELBESEH

HUMUS / RASTAN

HABERE YORUM KAT