1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Muhaliflerin Bölgesinde Meslek Örgütleri Birlik Oluşturdu!
Suriye’de Muhaliflerin Bölgesinde Meslek Örgütleri Birlik Oluşturdu!

Suriye’de Muhaliflerin Bölgesinde Meslek Örgütleri Birlik Oluşturdu!

Halep kırsalında farklı alanlarda faaliyet gösteren mesleki örgütler ortak bir çatı altında bir araya gelme kararı aldılar. 

19 Temmuz 2018 Perşembe 10:28A+A-

Suriye’de muhaliflerin kontrolündeki Halep çevresinde faaliyet gösteren çeşitli meslek örgütleri 3 Temmuz’da yaptıkları toplantıda bir çatı örgütü oluşturma kararı aldılar. Han Asel’de Özgür Hukukçular Sendikasında yapılan toplantı neticesinde Özgür Sendikalar Federasyonu adı verilen birlik oluşturuldu.

Özgür Hukukçular Sendikası, Halep Öğretmenler Sendikası, Halep Özgür Eczacılar Sendikası, Özgür Mühendisler Sendikası, İktisatçılar Sendikası, Halep ve Çevresi Medya Birliği ile birlikte Halep Vilayeti Şer’i Konseyi de oluşturulan yeni birliğe dahil oldu. Bu kuruluşların tamamı Halep’in kuzeyi ve batısında faaliyet sürdüren organizasyonlar.

Birlik bünyesinde yer alan 7 sendika Özgür Mühendisler Sendikası başkanı Yahya Kenan’ı Federasyon’un başına getirdi. Diğer sendika başkanları ve Şer’i Konsey sorumlusu da Federasyonun kurulunu oluşturdu.

Yahya Kenan yaptığı açıklamada Federasyonun yaklaşık altı aydır süren görüşmeler neticesinde şekillendiğimi, mahalli konseyler ve mahkemelerle irtibatlı olarak devrimin hizmetinde çalışacaklarını ve sivil toplum kuruluşlarının gelişimine katkı sağlayacaklarını belirtti.

Bu kuruluşlardan en büyüğü Öğretmenler Sendikası. Halep çevresindeki bu en büyük muhalif meslek örgütünün 7.000 üyesi bulunuyor. Özgür Hukukçular Sendikasının 500, Mühendisler Sendikasının 600 ve Eczacılar Sendikasının ise 60 üyesi mevcut.   

HABERE YORUM KAT