1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Muhalifleri İşkenceyle Öldürüyorlar
Suriye’de Muhalifleri İşkenceyle Öldürüyorlar

Suriye’de Muhalifleri İşkenceyle Öldürüyorlar

Suriyeli muhalifler Esed askerlerinin sivillere uyguladığı işkence görüntülerini yayınladı.

24 Eylül 2012 Pazartesi 14:15A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Esed güçlerinin yaptığı işkencelerden birinin daha görüntüsü yayınlandı. Küçük bir odada Esed güçleri ve Şebbiha tarafından7 Suriyeliye ölümüne işkence yapıldı.

Suriye'de Esed yönetimine bağlı askeri güçlerin sivillere yaptığı işkencenin görüntüleri sosyal paylaşım sitelerinde muhalif gruplarca yayınlandı. 

Muhalif SANED Suriye Ahbariye Kanalı'nın internette yayınladığı görüntülerde Suriye askerleri tarafından alıkonulan 7 sivile yönelik işkenceler yer alıyor.

Görüntülerde Esed askerlerinin tutukladıkları Suriyeli sivillere bir odada işkenceyle açılmış yaralarını tekmelemeleri ve iğrenç küfürler etmeleri yer alıyor.

Ağır işkencelere maruz kalan Suriyelilerin vücutlarının her yerinde işkence izleri, morluklar görünüyor. Asker kıyafetli kişiler iç çamaşırıyla bıraktıkları kişilere önce tekme atıyor, ardından kablo ile vuruyor ve yerde tekmeleyerek bayıltana kadar dövüyor.

Odanın her tarafının kan rengine boyandığı görüntüler çocukların izlemesi için uygun değildir. (+18)

1068 Sivil İşkenceyle Öldürüldü

Suriye Devrimi Şehitleri (SRMD) adlı veri tabanına göre olayların başladığı 2011'in Mart ayından bu yana en az 1068 sivil, işkence sebebiyle hayatını kaybetti.

Merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (HRW) Temmuz ayında yayımladığı, ''İşkence Şebekesi: Suriye’nin Yeraltı Hapishanelerinde 2011 Mart’ından Beri Yaşanan Keyfi Gözaltılar, İşkence ve Zorla Kayıp Etmeler'' başlıklı raporunda ülkede 27 işkence merkezinin bulunduğu kaydedilmişti.

***

İŞKENCEYLE KATLETTİLER!

Yukarıda görüntüleri yayınladığımız vahşi işkencenin mağdurlarının cesetleri de bulundu. Kimisinin başı yanmış; kimisi parçalanmış cesetlerin şiştiği ve uzun süre atıldıkları yerde kaldığı için sinekler tarafından istilaya uğradığı görülüyor. Görüntüler yayınlanamaycak durumda...

iskence-katliam-vahset-suriye.jpg

HABERE YORUM KAT

14 Yorum