1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de 'Kurtuluş Hükümeti'ni Dağıtma Çağrısı
Suriye'de 'Kurtuluş Hükümeti'ni Dağıtma Çağrısı

Suriye'de 'Kurtuluş Hükümeti'ni Dağıtma Çağrısı

Suriye'de aktivistlerin adına yayınlanan bir bildiriyle "Kurtuluş Hükümeti"ne dağılma ve muhalif gruplara siyasete müdahale etmeme çağrısı yapıldı.

26 Eylül 2018 Çarşamba 17:05A+A-

Suriye'nin kuzeyinde geçtiğimiz yılın Kasım ayında birçok muhalif grup, kanaat önderi ve aktivistin katılımıyla teşkil edilen "Kurtuluş Hükümeti"ne kendisini dağıtma çağrısı yapıldı.

Muhalif oluşumlara yakınlığıyla bilinen kaynakların aktardığına göre, herhangi bir oluşumun imzasını taşımayan bildirinin "halk ve aktivistler" tarafından yayınlandığı ifade ediliyor. Bildirinin "ılımlı muhalif gruplara" yakın kesimler tarafından yayınlanmış olduğu belirtiliyor.

Yayınlanan bildiride, hükümet "tek taraflı" olmakla suçlandı ve Soçi Anlaşması kapsamında bölgede savaşın izlerinin silinmesi için sivil bir hükümetin gerektiği dile getirildi.

Öte yandan açıklamada, silahlı muhalif gruplara da sivillere dair işlere müdahil olmama çağrısı yapıldı.

Bölgede dış siyasetin yanısıra, bölge içerisinde de birbirinden farklı yol haritalarına sahip yapılar bulunuyor. Soçi Anlaşması sonrası İdlib'de oluşan zeminin, bu gruplar arasında bir güç mücadelesine kapı aralayabileceği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT