1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Katliamın Dünkü Bilançosu: 35 Ölü
Suriye’de Katliamın Dünkü Bilançosu: 35 Ölü

Suriye’de Katliamın Dünkü Bilançosu: 35 Ölü

Suriye Genel Devrim Konseyi, Suriye’nin çeşitli kentlerinde Esed güçlerinin saldırısı sonucu ölenlerin sayının 35'e yükseldiğini bildirdi.

27 Nisan 2012 Cuma 03:12A+A-

Konsey, ülkenin doğusunda yer alan ve yoğun bir şekilde saldırı düzenlenen Deyr Ez Zor kentinde 16 kişinin hayatını kaybettiğini, halkın güvenli bölgelere göç etmek zorunda kaldığını belirtti.

Halep'te 6, Humus'ta 9, İdlib'de 2, Dera ve Şam'ın banliyölerinde birer kişinin öldüğünü duyuran Konsey, birçok kentte yapılan gösterilerde Esed askerlerinin açtığı ateşte bazı protestocuların yaralandığını aktardı.

Ordunun Humus'un Telbise ilçesindeki Sean köyüne ağır silahlarla saldırıda bulunması sonucu 15'ten fazla kişinin yaralandığını vurgulayan yerel kaynaklar ise Şam'ın Duma kentinde güvenlik güçlerinin meydan hastanesine baskın düzenlediğini ve binada arama yaptığını, bazı doktorları darbettiğini söyledi.

Hastaneye saldıran asker ve polislerin refakatçileri gözaltına aldığını dile getiren yerel kaynaklar, askerlerin cihazlara zarar verdiğini, hemşirelerin dolaplarını kırdığını ve çalışanların özel eşyalarını yağmaladığını ifade etti.

BM gözlemcilerinin, Dera Beled kentindeki incelemelerinden sonra Ebu Bekir Camisi'nin yanındaki alanda binlerce kişinin katıldığı gösteriye geldiğini belirten kaynaklar, Lazkiye ve Hama'da şiddetli patlamaların meydana geldiğini ve birçok semtte yoğun silah seslerinin yükseldiğini dile getirdi.

HAMA

HUMUS 

DUMA

Esed'in askerleri Şam'ın Duma semtinde muhalif avında...

Not: Diktatör Esed yanlıları ve Suriye askerlerine katliam yapmayı yakıştıramayanlar "canlı canlı gömülen Müslüman genç"  videosunda yer alan Esed askerlerinin spor ayakkabılarından hareketle söz konusu katillerin asker değil muhalif olduğu iddiasını öne sürdüler. Yukardaki videoda askerlerin hangi ayakkabıları giydiğine lütfen bakın... 

 

HABERE YORUM KAT