1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Halk Bayrama Sokaklarda Girdi
Suriyede Halk Bayrama Sokaklarda Girdi

Suriye'de Halk Bayrama Sokaklarda Girdi

Suriye halkı bir Kurban Bayramına daha Esed’in zulmü altında girerken bugün tüm Suriye'de halk sokaklara döküldü.

26 Ekim 2012 Cuma 13:51A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'de bugün Kurban Bayramının birinci günü... Ateşkes nedeniyle halk bütün şehirlerde ve semtlerde bayramın birinci gününü sokaklarda Esed yönetimini protesto ederek geçiriyor. Ancak Esed yönetimi şu ana kadar 20 kişiyi katletti.

Suriye halkı bayram namazlarını eda ettikten sonra direnişin zaferi için sokaklara çıktı. Kurban Bayramına her gün İsmaillerini kurban vererek giren Suriyeliler, Esed zulmünün bitmesi ve direnişin zaferi için dua etti.

Halep ve Halep'in kırsal bölgeleri, Hama, Humus, Deyr ez Zor, Şam, Şam'ın kırsal bölgeleri, Der'a, Rakka, Lazkiye, Haseke ve İdlib sokaklarda... Aylardır bombalanan ve vurulmadık bir binanın dahi kalmadığı Humus'un Rastan semti de ayakta ve sokaklarda...

20 Ölü Var!

Gelen bilgiler şu ana kadar bazı yerlerde ateşkese uyulmadığını ortaya koyuyor. Şu ana kadar 4'ü kadın olmak üzere 20 Suriyeli katledildi. Katledilenlerin 7'si Humus'ta; 6'sı Şam ve kırsal bölgelerinde; 4'ü İdlib'te; 2'si Der'a'da ve 1'i Halep'te katledildi. Esed rejiminin 95 noktaya saldırıda bulunduğu ifade edildi.

Suriye'den Kurban Bayramı görüntüleri:

Mezarlarda Esed'e lanetler okundu! 

DER'A

HAMA

Özgür Ordu mensupları çocuklarla bayramı kutluyor:

RAKKA

İDLİB - Kafranbel

İDLİB- Binniş

DER'A

HAMA - Kafarzita

DER'A


 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum