1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Ekonomik Yıkımın Maliyeti 180 Milyar Dolar
Suriye'de Ekonomik Yıkımın Maliyeti 180 Milyar Dolar

Suriye'de Ekonomik Yıkımın Maliyeti 180 Milyar Dolar

6. yılında devam eden çatışmalar Suriye ülke ekonomisinin 180 milyar dolar gibi kayıp yaşamasına sebep oldu. Uzmanlara göre, Esed rejimi askeri bir başarı kazansa bile, ülke ekonomik yıkım yüzünden tekrar toparlanamayacak.

21 Ekim 2016 Cuma 14:11A+A-

Suriye'de Esed-İran-Rusya bloğunun kışkırttığı savaş devam ederken, ülkenin ekonomik kaybı 180 milyar doları buldu. Ülkede altyapıların çok büyük bölümü hasar görürken, ülke ekonomisinin tekrardan toparlanmasının mümkün olmadığı düşünülüyor.

Atlantic Council'de bir yazı kaleme alan Moni Alami, Esed rejiminin askeri zaferi olsa dahi ülke ekonomisinin toparlanamaz şekilde zarar gördüğünü belirtti. Suriye'de yaşananların sadece ekonomik tahribatla da ifade edilemeyeceğini söyleyen Alami, "Bir daha toplumsal ve siyasi birleşme mümkün olamayabilir" dedi. Alami yazısında şu ifadelere yer verdi: "Sağlık, okul ve temel kamu hizmetlerine vatandaşların ulaşımı oldukça sınırlı. IMF raporuna göre, savaştan önce 260 su reaktörü olan ülkede, savaşla birlikte bunların dörtte biri zarar gördü. Aynı zamanda ülkedeki enerji hatlarının da yüzde 40'ı büyük tahribata uğradı. Kısacası ülkede alt yapı tahrip oldu."

Esed rejiminin askeri başarısının sadece varlığıyla ilgili olduğunu söyleyen Alami "Esed'in çok büyük askeri zaferlerden daha fazlasına ihtiyacı var. Belki de yeni bir devrime. Ancak 2011'de bu reformları yapma kapasitesine sahip olmayan rejim, bugün bunu istese bile yapamayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT