1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Dünün Bilançosu: 67 Ölü (VİDEO)
Suriyede Dünün Bilançosu: 67 Ölü (VİDEO)

Suriye'de Dünün Bilançosu: 67 Ölü (VİDEO)

7 Temmuz 2012: Suriye'de Baas ordusu hava desteğiyle şehirleri harabeye çevirmeye ve katletmeye devam ediyor.

08 Temmuz 2012 Pazar 12:23A+A-

Suriye'de, ordunun çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik hava destekli ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda ve açılan ateşte çoğu Deyr Ez Zor kentinde olmak üzere ölü sayısının 67'ye yükseldiği bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin doğusunda yer alan ve dün sabahtan geceye kadar ağır silahlarla yoğun saldırıların düzenlendiği Deyr Ez Zor kentinde 19, Halep ve İdlib'te 11'er, Hama'da 12, Humus'ta 6 Dera ve başkent Şam'ın banliyölerinde 4'er olmak üzere ölü sayısının 67'ye yükseldiğini duyurdu.

Ordunun İdlib ve çevre kentlerine hava destekli olarak düzenlediği operasyonlarda halkın korkudan güvenli bölgelere ve Türkiye'ye kaçmaya çalıştığını ifade eden yerel aktivistler, kaçanlar arasında üst rütbeli askerlerin de olduğunu bildirdi.

Aktivistler, İdlib, Hama, Humus Deyr Ez Zor ve Halep'te onlarca askerin birliklerinde ayrılarak Özgür Suriye Ordusuna katıldığını da söyledi.

Humus'ta Baas ordusunun saldırısından sonra konuşan Hür Ordu savaşçısı: "Onların hava gücü, tank ve füzelerine karşı bizim şu elimdeki ateşli silahımız ve Allah'tan başka bir şeyimiz yok!"

 

HABERE YORUM KAT