1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Dünün Bilançosu: 60 Ölü
Suriye’de Dünün Bilançosu: 60 Ölü

Suriye’de Dünün Bilançosu: 60 Ölü

Suriye'de muhaliflere yönelik operasyonlar ve gösterilerde askerlerin ateş açması sonucu ölenlerin sayısı 60'a yükseldi.

21 Mart 2012 Çarşamba 03:58A+A-

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin birçok kentinde muhaliflere karşı başlatılan operasyonlar ve düzenlenen gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu ölenlerin sayısının 60'a yükseldiğini bildirdi.

Örgüt, ordunun yerleşim birimlerini rastgele top ateşine tutması ve roket atmasından Humus'ta 24, ülkenin orta kesimlerindeki Hama'da, güvenlik güçlerinin birçok semte tank ateşi açmasından 13, başkent Şam'ın banliyölerinde 5, doğudaki Deyr Ez Zor'da 3, muhaliflerin güvenlik bölgesi konumundaki İdlib kentinde 13, Halep ve Lazkiye'de birer kişi olmak üzere güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu ölenlerin sayısının 60'a çıktığını duyurdu.

Şam'ın Arbin kentinde Suriye ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmaların yaşandığını belirten yerel aktivistler ve görgü tanıkları, Hamuriye kentinde ise 9 askerin birliklerinde ayrılarak Özgür Suriye Ordusu'na katıldığını ve bölgeden çatışma seslerinin geldiğini aktardı.

Hama'da düzenlenen operasyonlarda atılan roketler ve havan topunun birçok yerleşim birimine isabet etmesi yüzünden ölü ve yaralıların olduğunu ifade eden aktivistler, kenttin afet bölgesine döndüğünü vurguladı.

Lübnan sınırına yakın olan ve Şam'a olan bağlı Zabadani kentinde de ordunun geniş çaplı operasyonlar düzenlediğini dile getiren aktivistler, operasyonlarda çok sayıda evin hasar gördüğünü söyledi.

Bu arada, yerel komiteler, Deyr Ez Zor kentinde ve Dera'da yönetim karşıtı düzenlenen gösterilere güvenlik güçlerinin müdahale ettiğini, açılan ateş sonucu bazı göstericilerin yaralandığını kaydetti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum