1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Dünün Bilançosu: 141 Şehit
Suriye’de Dünün Bilançosu: 141 Şehit

Suriye’de Dünün Bilançosu: 141 Şehit

Çarşamba günü Esed güçlerinin açtığı ateş sonucu 141 kişi şehit olurken direnişçiler 4 askeri uçağı düşürdü…

29 Kasım 2012 Perşembe 14:17A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye İnsan Hakları Kurumundan alınan bilgilere göre çoğunluğu Şam’dan olmak üzere 141 Suriyeli Esed güçlerinin saldırıları sonucu şehit oldu.

Ayrıca Özgür Suriye Ordusundan yapılan açıklamada devrim başladığından bu yana direnişçilerin en büyük kazanımı dün yaşadıkları belirtildi. ÖSO'nun Esed’in 4 askeri uçağını düşürdükleri, birçok askeri noktayı ele geçirdikleri belirtildi.

 

Özgür Suriye Ordusu uçaklara karşı füze kullanmaya da başladı. Fransız haber ajansı AFP’den yapılan bir açıklamada direnişçilerin füze kullanmasıyla Esed güçlerinin hava kuvvetlerinin önemli kayıplar verebileceği belirtildi.

Direnişçiler Şam’da askeri bir üssü ele geçirdiklerini ve bu üssün ele geçmesiyle Esed güçlerinin Daraya’ya girişlerini engellemiş olduklarını açıkladılar.

Halep cephesinde ise yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Direnişçiler Halep’teki 608. Hava savunma üssünü ve Han Asel de bir askeri mühimmat deposunu ele geçirdiler. 

Şam'da Patlama

Öte yandan Şam’da meydana gelen patlamalar sonucu çoğunluğu Dürzi ve Hristiyanların olduğu 34 kişi hayatını kaybederken 80 kişi yaralandı. Bu patlamalardan Esed’in televizyonu direnişçileri sorumlu tutarken, direnişçiler bu patlamaların Esed güçleri tarafından direnişi rotasından saptırmak ve fitne için yapıldığını belirttiler.

ŞAM

 İDLİB

HABERE YORUM KAT

1 Yorum