1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Dün: 12’si Kadın 9’u Çocuk 84 Şehit
Suriye’de Dün: 12’si Kadın 9’u Çocuk 84 Şehit

Suriye’de Dün: 12’si Kadın 9’u Çocuk 84 Şehit

Suriye'de kardeşlerimiz ölüyor! Beşşar Esed'e bağlı rejim güçleri dün 12'si kadın, 9'u çocuk 84 kişiyi daha katletti.

15 Nisan 2014 Salı 12:47A+A-

HAKSÖZ-HABER

Esed’e bağlı rejim güçleri ve çetelerin hava destekli operasyonlarında dün Suriye’de 84 kişi daha hayatını kaybetti.

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC) ölenler arasında 12 kadın ve 9 çocuk bulunduğunu açıkladı; 3 kişinin de işkencede can verdiğinin tespit edildiğini belirtti.

LCC’nin verilerine göre dün Şam kırsalı ve banliyölerinde 26 kişi, Halep’te 25 kişi, Humus’ta 12 kişi, Dera’da 10 kişi, Deyr ez-Zor’da 4 kişi, Hama’da 2 kişi, İdlib ve Lazkiye’de 1’er kişi hayatını kaybetti.

Keseb’e Yeniden Yoğun Saldırı Başladı

Öte yandan Esed rejimine bağlı birliklerin bu sabah Keseb kasabası ve Bayırbucak Türkmen bölgesindeki farklı noktalara saldırı düzenledi. 

Savaş uçaklarının yanı sıra havan ve füzelerle bölgeye hava saldırıları düzenlendiği, muhaliflerin kontrolündeki Çalma tepesi ve bazı köylere de kara saldırıları yapıldığı öğrenildi. Zaman zaman muhaliflerle rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı, her iki tarafta da kayıp ve yaralıların olduğu belirtildi.

Çatışma ve patlama sesleri, Yayladağı ilçesinden de duyulurken, Keseb kasabasından zaman zaman dumanların yükseldiği görüldü.

Esed rejimine bağlı güçlerin kontrolünde olan  Keseb kasabası ve Keseb Sınır Kapısı ile bölgedeki bazı yerleşim birimleri, yaklaşık 3 hafta önce muhaliflerin eline geçmişti.

 

HABERE YORUM KAT