1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Çarşamba Günü 99 Müslüman Katledildi
Suriyede Çarşamba Günü 99 Müslüman Katledildi

Suriye'de Çarşamba Günü 99 Müslüman Katledildi

Suriye'nin çeşitli kentlerinde Esed ordunun Çarşamba günü ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda çoğunluğu İdlib kentinde olmak üzere ölü sayısının 99'a ulaştığı bildirildi.

28 Haziran 2012 Perşembe 08:30A+A-

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin kuzeyinde yer alan İdlib kenti ve çevresinde çoğunluğu helikopterlerden açılan ateşte olmak üzere 40, uzun bir zamandan beri ordunun başkent Şam'ın çevre kentlerine hava destekli ağır silahlarla düzenlediği saldrılarda 14, Dera'da 17, Deyr Ez Zor’da 11, Humus'ta 8, Halep'te 5, Haseke ve Hama'da ikişer olmak üzere ülke genelindeki Esed ordusunun açtığı ateşte hayatını kaybedenlerin sayısı 99'a ulaştı.

Dera'da yer alan Filistin mülteci kampına rastgele açılan ateşte ölü ve yaralının olduğunu kaydeden Suriye Genel Devrim Konseyi yerel medya sorumlularında Ebu Şahin, açılan yoğun ateş nedeniyle kampın yüzde 60'nın kaçtığını söyledi.

Dera'ya bağlı Horan ve Kefr Şems beldelerinde ağır silahlarla düzenlenen saldırılarda açılan tank ateşinde ve atılan roketlerin yerleşim birimlerine isabet etmesinde onlarca kişinin yaşamını yitirdiğini ve 180'den fazla kişinin de yaralandığını kaydeden Ebu Şahin, iki beldenin saldırılar nedeniyle afet bölgesi haline geldiğini aktardı.

İdlib'in Maret El Numan kentinin şiddetli bir şekilde ordu tarafından bombalanmaya başlandığını ve yerleşim yerlerine havan ve top mermisi düşmesiyle yıkılan evlerde ölü ve yaralıların olduğunu ve kentteki halkı bir korku sardığını anlatan Ebu Şahin, kentin Hubeyd beldesinde aralarında kadın ve çocukların bulunduğu onlarca kişinin de yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Ebu Şahin, ordunun birçok semtte ağır silahlarla saldırması sonucu çok sayıda binada büyük hasarın meydana geldiğini bazı binaların yıkıldığını bazılarında ise yangınların çıktığını ifade etti.

Binalarda ağır silahların izlerinin görüldüğünü ve bazı binaların ise tank ateşinde yıkıldığını sözlerine ekleyen Ebu Şahin, kentte durumların iyi olmadığını ve son zamanlarda kentte kaçışların arttığını vurguladı.

Esed ordusunun birçok kentte saldırılarının devam ettiğine dikkati çeken Ebu Şahin, saldırılarda her gün onlarca kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.  

HABERE YORUM KAT