1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Bugün 17 Kişi Katledildi
Suriyede Bugün 17 Kişi Katledildi

Suriye'de Bugün 17 Kişi Katledildi

Esed sadece konuşuyor; Suriye'de kan akmaya devam ediyor...

11 Kasım 2011 Cuma 18:32A+A-

Suriye'nin birçok kentinde, cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu ölenlerin sayısının 17'ye yükseldiği bildirildi.

Suriyeli aktivistler, çoğunluğu Humus kentinde olmak üzere toplam 17 kişinin hayatını kaybettiğini ve birçok kişinin yaralandığını ifade ederek, güvenlik güçlerinin bazı bölgelerde birçok kişiyi tutukladığını kaydetti.

Bunun yanı sıra, Süveyda ilinin Şebhe kentinde tüm giriş ve çıkışların güvenlik güçleri tarafından tutulduğunu ve dışarı çıkma yasağı uygulandığı belirtilirken, Humus ve İdlib'in Maaret El Numan bölgesinde şiddetli çatışmaların olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan Suriye Devlet Televizyonu, Humus'un Bayyada bölgesinde silahlı gruplarla girilen çatışmalarda 1 polisin yaşamını yitirdiğini ve 5 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Lübnan haber ajansı da Lübnan-Suriye sınırında mayın patlaması sonucu iki kişinin yaralandığını, yaralıların Kuveyşat hastanesine kaldırıldığını belirtti.

Suriye'de dün de yaklaşık 30 sivilin Baas rejimi güvenlik güçleri tarafından katledildiği; ayrıca ordudan ayrılan askerlerle Suriye ordusu arasında çıkan çatışmada 26 askerin öldürüldüğü duyurulmuştu.

HABERE YORUM KAT