1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Bu Cuma 53 Kişi Katledildi!
Suriyede Bu Cuma 53 Kişi Katledildi!

Suriye'de Bu Cuma 53 Kişi Katledildi!

Suriye Genel Devrim Konseyi, bugün devam eden operasyonlarda ölenlerin sayısının 53'e yükseldiğini belirtti.

10 Şubat 2012 Cuma 17:00A+A-

Konsey, bugün ülke genelindeki operasyonlarda ve çatışmalarda 53 kişinin hayatını kaybettiğini ve sadece Humus kentinde 39 kişinin öldüğünü, Şam'ın Madaya banliyösünde Suriye ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların devam ettiğini kaydetti.

Suriyeli muhalif aktivistler, Halep'in Merce meydanında yönetim karşıtı gösteriyi dağıtmak için açılan ateş sonucunda 4 kişinin öldüğünü ve Suriye ordusunun Deyr Ez Zor ilinin Kuraya bölgesinde geniş çağlı operasyonlar yürüttüğünü aktardı.

Aktivistler, bugün Cuma namazı sonrasında birçok kentte yönetim karşıtı gösterilerin düzenlendiğini ve bazı yerlerde gösterilerin hala devam ettiğini belirtti.

HALEP'TEKİ PATLAMADA 25 KİŞİ ÖLDÜ

Suriye'nin Halep kentinde meydana gelen patlamalarda 25 kişi hayatını kaybetti.

Suriye devlet televizyonu, Halep'te meydana gelen patlamalardan sonra hastanelere getirilen ölü sayısının 25'e ulaştığını, yaralı sayısının ise 175 olduğunu duyurdu. Patlamaların birinin askeri istihbarat binasını, diğerinin de asayiş güçlerine bağlı bir birliğin binasını hedef aldığı ifade edildi.

Suriye devlet televizyonu ordu ve polisi hedef alan saldırılardan muhaliflerin sorumlu olduğunu iddia etti.

Özgür Suriye Ordusu ise Halep'te bugün meydana gelen patlamalar ile ilgili herhangi bir ilgilerinin bulunmadığını duyurarak, Suriye yönetimini sorumlu tuttu.

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu Rastan'da gerçekleşen bir eylemi kameraya çekerek duyurdu.

İşte o video:

 

HABERE YORUM KAT