1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Bir Direniş Öncüsü Şehit Edildi
Suriyede Bir Direniş Öncüsü Şehit Edildi

Suriye'de Bir Direniş Öncüsü Şehit Edildi

Humus'ta Kibaa Camii imamı Ebul Tayyib diye anılan Şeyh Menhal el-Atâsî bir keskin nişancı tarafından şehit edildi.

28 Aralık 2011 Çarşamba 10:04A+A-

Bülent Şahin Erdeğer / HAKSÖZ-HABER

Humus'un el-İnşaat beldesinde Kibaa Camii imamı Ebul Tayyib diye anılan Şeyh Menhal el-Atâsî bir keskin nişancı tarafından şehit edildi. Dün Humus'un çoğu yerinde onun için cenaze yürüyüşü yapıldı.

Şeyh Atâsî'nin şehadet görüntüleri muhalifler tarafından kamuoyuyla paylaşıldı:

Şeyh Menhâl el-Atâsî Kimdir?

atasi-01.jpg

Menhal el-Atâsî, Humus'un 7. büyük müftüsü olan büyük alim Muhammed Tayyip bin Ebdulfettah'ın oğludur. Kendiside büyük bir alim olup Humus'un inşaat beldesindeki Kibaa Camii'nin imamıdır.

Suriye'de olaylar başladığından beri halkın, tağut Esad'a karşı direnmesi için her hafta en az bir kere vaaz verirdi. Ve olaylar başladığında gençlerle beraber meydana çıkan ilk alimlerden biriydi. 

Bab Amr beldesi bombalandığı zaman devamlı oranın yardımı için çağrılar yapardı. Ve güvenlik güçlerinin saldırılarına rağmen ve yaşı büyük olmasına rağmen korkmadan devamlı Esad'a karşı gençlere manevi destek için eylemlere katılırdı.

Şeyh Menhal Elatasi dün Kibaa Camiinde Bab Amr beldesine destek için vaaz veriyordu ve tekbirler getiriyordu. Ve caminin minaresinden "Hikmet Hastanesi için doktorlara ihtiyacımız var" nidasını yapmıştı ve camiden çıktıktan sonra Hikmet hastenesine doğru giderken bir keskin nişancı tarafından vuruldu. 

Şehid olan Şeyh Menhal Elatasi için bugün Humus'un her gölgesinde, halk sokaklara döküldü ve onun için birçok yerde cenaze yürüyüşü yapıldı:

Suriye Devriminin İslâmi karakterini yansıtan İmam Atâsî'nin şehadeti Suriye halkına kutlu olsun... 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum