1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Askeri Konvoya 'İntikam Pususu'
Suriyede Askeri Konvoya İntikam Pususu

Suriye'de Askeri Konvoya 'İntikam Pususu'

Suriye'nin Hama kenti yakınlarında askeri konvoya yapılan saldırıda en az sekiz kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

14 Aralık 2011 Çarşamba 18:18A+A-

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün bildirdiğine göre El Eşarna yakınlarda dört askeri araçlık konvoya düzenlenen saldırı Esad karşıtı silahlı milisler tarafından yapıldı.

Konvoya düzenlenen saldırının Salı günü otuz beş kişinin hayatını kaybettiği ordu operasyonuna karşı intikam olarak yapıldığı tahmin ediliyor.

Son saldırı Beşar Esad'a sadık askeri birlikler ile rejim muhalifi silahlı güçler arasında son günlerde artan çatışmaların son safhası olarak değerlendiriliyor.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Rami Abdül Rahman, saldırı düzenlenen askeri konvoyun El Hatab yakınlarında beş kişinin ölümüne yol açtığını bu sebeple de rejim karşıtlarının hedefi olduğunu belirtti.

Askeri konvoya ateşli silahlarla düzenlenen saldırıyı üstlenen olmazken, gözler benzer saldırılara imza atmış Özgür Suriye Ordusu'na çevrildi.

Bu arada Esad karşıtı yerel organizasyon komiteleri, gün içinde aralarında kadın ve çocukların bulunduğu toplam on beş kişinin hayatını kaybettiğini duyurdular.

Komitelere göre can kayıplarının beşi Hama'da, beşi Humus yakınlarında, ikisi Şam'ın banliyölerinden birinde, ikisi Dera da biri ise Kamışlo'da yaşandı.

Hafta başından Birleşmiş Milletlerden yapılan açıklamada Suriye'de dokuz aydır süren olaylarda yaklaşık beş bin kişinin yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

BBC

HABERE YORUM KAT