1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de 9’u Çocuk 128 Kişi Daha Katledildi
Suriye’de 9’u Çocuk 128 Kişi Daha Katledildi

Suriye’de 9’u Çocuk 128 Kişi Daha Katledildi

Yerel Koordinasyon Komiteleri 18.12.2012 tarihinde Suriye genelinde 128 kişinin katledildiğini duyurdu.

19 Aralık 2012 Çarşamba 12:45A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri 18 Aralık Salı günü 11’i kadın ve 9’u çocuk olmak üzere Suriye genelinde 128 kişinin katledildiğini açıkladı.

42 kişi Şam ve civar semtlerinde, 21 kişi Dera’da, 16 kişi Hama’da, 14 kişi Humus’ta, 13 kişi Halep’te, 12 kişi İdlip’te, 9 kişi Deyr ez-Zor’da ve 1 kişi Haseke’de katledildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ise Hama’nın Halfaya ve Karnaz ilçesi ile çevresindeki Hamuriye, Zaka ve Arbain beldelerinin kontrolünün Özgür Suriye Ordusunca sağlandığını açıkladı. Hama, Humus, Dera ve Halep’te şiddetli çatışmaların yaşandığına belirten SRGC, Şam’ın Duma, Doğu Guta, Yermuk Kampı, Daraya ve Seyide Zeynep bölgelerinin savaş uçakları ile roketli saldırılara maruz kaldığını kaydetti. SRGC, kentte saldırıların gerçekleştiği bölgelerde büyük göç yaşandığını ve halkın kent merkezine ve Lübnan’a kaçmaya çalıştığını ifade etti.

Öte yandan Suriye’de Özgür Suriye Ordusu Dera ve Kuneytra bölge sorumlusu Yasir el-Abbud, Yermuk Filistin mülteci Kampı’na yapılan saldırıları ‘Suriye rejiminin kirli oyunu’ olarak değerlendirdi.

lazkiye-bayirbucak.jpg

“Bizim Savaşımız Mezhep Savaşı Değil!”

Bu arada Esed güçleri tarafından sık sık saldırı düzenlenen Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak bölgesi, AA tarafından görüntülendi.

Muhaliflerin kontrolünde bulunan ve Esed güçlerinin sık sık saldırı düzenlediği Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak bölgesine giren Anadolu Ajansı ekibi, Azidin Kassam Bölüğü Komutanı Fariz Kaad ile görüştü.

“Biz mezhep ya da dininden dolayı kimseye zarar vermeyiz. Savaşımız asla mezhepsel değil. Artık Esed'in düşmesi çok yakın” ifadelerini kullanan Kaad, “Bölgede çok ciddi sıkıntılarımız var. Ekmek ve temel ihtiyaç maddelerini bulmada sıkıntı yaşıyoruz” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum