1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Suriye’de 5 Yılda 3089 Filistinli Şehit Oldu
Suriye’de 5 Yılda 3089 Filistinli Şehit Oldu

Suriye’de 5 Yılda 3089 Filistinli Şehit Oldu

Suriye'de Filistinli mültecilerin kaldıkları kamplar büyük saldırılara maruz kalıyor.

12 Şubat 2016 Cuma 19:24A+A-

Suriye’deki Filistinli mültecilerle ilgili yayınlanan raporda, olayların başladığı 2011 yılından şimdiye kadar Suriye’de 3089 Filistinli mültecinin şehit olduğu belirtildi. Bunlardan 1200’ü başkent Şam’ın güneyinde yer alan Yermük Mülteci Kampında şehit oldu.

Suriye’deki Filistinliler İçin Çalışma Grubu ile merkezi Londra’da bulunan Filistin Dönüş Merkezi’nin Suriye’deki Filistinlilerin içerdeki ve dışarıdaki durumlarıyla ilgili olarak yayınladıkları ve Filistin Enformasyon Merkezine de ulaşan raporda, daha önce Suriye’de ikamet eden Filistinlilerden 200 bininin göç etmek durumunda kaldığı ve bunlardan 71 bin 200 kişinin Avrupa’ya ulaştığı ifade edildi.

Adı geçen iki merkezin sahadaki muhabirlerinden gelen bilgilere dayanarak çok detaylı bir şekilde hazırladıkları rapora göre, halen üç önemli mülteci kampı kuşatma altında, birçoğunda büyük yıkımlar meydana gelirken, bazılarında yıkım %70’e ulaşmıştır.

Filistinli mülteciler Suriye’de olayların başından beri tarafsız kaldıklarını beyan etmelerine rağmen bir taraftan rejim güçleri, diğer taraftan IŞİD gibi örgütlerin büyük baskı ve saldırılarına maruz kaldılar. Baskı ve saldırılar sonucu mültecilerin önemli bir bölümü göç etmek durumunda kalırken, geride kalanlar ise zulme, işkenceye, açlığa, baskı ve sindirmeye tabi tutuldular. Filistinlilerin kaldığı kamplarda onlarca kişi açlıktan hayatını kaybederken, onlarca kişi de rejim zindanlarında işkenceyle şehit oldu.

FİEM

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT