1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de 3 Filistinli Mülteci Daha Şehit Oldu
Suriye’de 3 Filistinli Mülteci Daha Şehit Oldu

Suriye’de 3 Filistinli Mülteci Daha Şehit Oldu

Suriye'de Baas rejimi güçleri Suriye halkına ve Filistinli mültecilere yönelik saldırılarını sürdürüyor.

16 Ocak 2013 Çarşamba 18:22A+A-

Suriye'de Baas güçlerine bağlı keskin nişancılar mülteci kamplarında Filistinlileri avlıyor.

Suriye'de dün (15 Ocak Salı) 3 Filistinli mültecinin daha Baas güçlerince şehit edildiği ve Yermuk Mülteci Kampı'nın dün gece rejim güçlerinin şiddetli bombardımanına maruz kaldığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Baas güçlerinin saldırılarında şehit olan Filistinli mültecilerden Mutez Ceara, Yermuk Kampı'nda kardeşinin oğlunu keskin nişancı ateşinden korumaya çalışırken şehit oldu. Mültecilerden Hasan Hamid'in Berze bölgesinde keskin nişancıların açtığı ateşle şehit olduğu ve Said Er-Ruz'un ise El-Hüseyniyye Kampı'na dönerken havaalanı yolunda keskin nişancı ateşiyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Bu arada, Yermuk Mülteci Kampı'nın dün gece Baas rejimi güçlerinin şiddetli saldırılarına maruz kaldığı ve atılan roketlerin El-Medaris Caddesi'ne, 15. caddeye ve civarına, Filistin Caddesi'ne, Kudüs Caddesi'ne, El-Mansura Caddesi'ne ve İbrahim El-Halil Camii yakınlarındaki et-Takaddum mahallesine düştüğü bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin edindiği bilgiye göre, bu sabah da Baas güçleri ile Özgür Suriye Ordusu'na bağlı gruplar arasında çatışmalar yaşandı ve kamptan kaçmaya çalışan bir kadın yaralandı. Baas güçlerinin Yermuk Mülteci Kampı'na uyguladığı kuşatmanın da sürdüğü ve yirmi dört gündür kampa gıda maddelerinin, yakıtın, ilaç ve tıbbi malzemenin girişine izin verilmediği ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum