1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de 21.11.2012 Çarşamba: 108 Şehit (VİDEO)
Suriyede 21.11.2012 Çarşamba: 108 Şehit (VİDEO)

Suriye'de 21.11.2012 Çarşamba: 108 Şehit (VİDEO)

Suriye’de 21 Kasım Çarşamba günü 108 kardeşimiz katledildi. Halep’te hastane bombalandı. Humus muhasara altında.

22 Kasım 2012 Perşembe 04:09A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yerel Koordinasyon Komiteleri 40’ı Halep’te, 30’u Şam ve civar semtlerinde, 11’i Humus’ta, 8’i İdlip’te, 7’si Lazkiye’de, 5’i Deyr ez-Zor’da, 4’ü Dera’da ve 1’i Rakka’da olmak üzere Suriye genelinde 108 kişinin katledildiğini açıkladı.

Komite, Şam ve Halep’te hava bombardımanının devam ettiği; diğer şehirlerin de sürekli tank ve top atışına maruz kaldığını belirtti.

ŞİFA HASTANESİ BOMBALANDI

El-Arabiya televizyonun haberine göre rejimin Halep’teki el-Şaar mahallesinde bir hastaneyi hedef alan saldırısı sonucunda 15 kişi hayatını kaybetti.

Şifa Hastanesinin yanı başına atılan 'varil bombası'nın aldığı 15 canın çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşuyor. Patlama sonucu 3 bina yıkıldı ve evlerin enkazından çok sayıda kadın ve çocuk yaralı çıkartıldı.

İki Helikopter Düşürüldü

Yerel kaynaklar, Şam'ın doğu kesiminde yer alan Doğu Guta bölgesini bombalamaya çalışan Esed güçlerine ait askeri bir helikopterin ÖSO tarafından düşürüldüğünü belirterek, düşen helikopterin havada görüntüsünü çekerek internette paylaştı.

Ayrıca Cephet-un Nusra savaşçıları ülkenin kuzeyinde yer alan Elbu Kemal semtinde bir askeri helikopter düşürdüler; pilot ve mürettebatını esir aldılar.

İşte o görüntüler:

46. Alay Zaferi Sevinci Sürüyor

Rejimden ayrılan generallerden Muhhamed Ahmed el-Faj, Pazar günü muhalifler tarafından ele geçirilen 46. alay karargâhının ‘devrimin başlamasından beri elde edilen en büyük zaferlerden biri’ olduğunu söyledi. Karargâhtan çok sayıda tank ve uçak savar füzesi de dâhil olmak üzere ciddi bir mühimmatın muhaliflerce ele geçirildiğine dair videolar internete kondu. Söz konusu videolar sitemizde de yayınlandı.

Halep yakınlarında muhaliflerce daha önce ele geçirilmiş olan Şeyh Süleyman askeri üssüne yönelik rejim kuvvetlerinin karşı saldırısında ise 25 ÖSO savaşçısının şehit düştüğü öğrenildi.

syria-suriye-gelinlikli-kadinlar.jpg

Öte yandan Şam çarşısında uzun beyaz elbiselerle barışçı eylem yapan dört kadın tutuklandı. Tutuklanan kadınlar ‘Suriye hepimizin’, ‘Siz de yoruldunuz, biz de. Yaşamak istiyoruz’, ‘Suriye halkı için tüm operasyonların durmasını istiyoruz’ yazan pankartlar taşıyordu.

HABERE YORUM KAT