1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de 15 Muhalif Grup YPG'ye Karşı Birleşti
Suriye'de 15 Muhalif Grup YPG'ye Karşı Birleşti

Suriye'de 15 Muhalif Grup YPG'ye Karşı Birleşti

Suriye'de 15 silahlı muhalif grubun, Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) Halep kentinde gerçekleştirdiği "ihlaller ve aşırılıklarla" mücadele için birleştiği belirtildi.

03 Mayıs 2015 Pazar 01:30A+A-

Suriye'de 15 silahlı muhalif grubun, Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) Halep kentinde gerçekleştirdiği "ihlaller ve aşırılıklarla" mücadele için birleştiği belirtildi. 

Söz konusu gruplar tarafından yapılan ortak açıklamada, birleşme kararının kentteki Şeyh Maksud Mahallesi sakinlerinden gelen talep üzerine alındığı belirtilerek, "YPG'nin tekrar eden saldırıları karşısında Kürt ve Araplardan oluşan semt sakinleri can güvenliklerini, hak ve onurlarını korumamız için bizden yardım talebinde bulundu" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan "Lebbyk Ya Uhta" (Sana Geldim Kardeşim) adı altında birleşen gruplar, YPG birliklerine, halka kötülük yapan mensuplarını teslim etmesi için "bu geceye kadar" mühlet verdiğini duyurdu. 

Şeyh Maksud sakinleri "YPG birliklerinin mahalle sakinlerinden Arap bir kadının zorla başını açtırması ve evini de karargah olarak kullanmak üzere el koyması üzerine" dün gösteri düzenlemişti. 

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum