1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de 15 Baas Askeri Öldürüldü
Suriyede 15 Baas Askeri Öldürüldü

Suriye'de 15 Baas Askeri Öldürüldü

Suriyeli direnişçiler Baas rejimi askerlerini pusuya düşürdü. Reuters ölü sayısını 15 olarak açıkladı.

02 Mayıs 2012 Çarşamba 12:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'de muhalifler tarafından düzenlendiği tahmin edilen saldırılarda çok sayıda Esed rejimine bağlı asker hayatını kaybetti. Reuters ölü sayısını 15 olarak açıkladı.

Reuters haber ajansı, Halep yakınlarında Suriye askerlerine yönelik bir pusu kurulduğunu ve saldırıda 15 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemcileri, çatışmada iki direnişçinin de hayatını kaybettiğini duyurdu.

2’si Çocuk 10 Kişi Katledildi

Öte yandan muhalifler, Türkiye sınırı yakınlarındaki İdlib'in kuzeyindeki bir köyün havan toplarıyla vurulduğunu, 2'si çocuk 10 kişinin katledildiğini açıkladı.

***

Suriye resmi haber ajansı SANA ise Tibet el İmam ve el Latameh kasabaları yakınlarında bombalı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Yol kenarına konan bombalarla düzenlenen saldırılarda bir güvenlik görevlisinin öldüğü belirtildi.

Hama'da da yol kenarında patlayan bomba 1 askerin ölmesine 3'ünün de yaralanmasına sebep oldu.

SANA da Der’a'da bir milletvekili adayına suikast düzenlendiğini duyurdu. Ulusal Birlik listesinden parlamento adayı olan Abdülhamit Hasan El Taha'nın vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Suriye'de 40 yıl aradan sonra ilk “çok partili seçim”in (!) 7 Mayıs'ta yapılması öngörülüyor. Ancak uluslararası gözlemcilere karşın katliamların bir türlü durmadığı Suriye'de seçimin hangi şartlarda yapılacağı da belirsiz.

Suriye Ordusunun muhalif gösterilere müdahale edip ateş açmaya devam ediyor. Gösterilerde her gün onlarca kişi katledilirken, çok sayıda kişi de tutuklanıyor.  

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum