1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de 135 Kişi Katledildi
Suriyede 135 Kişi Katledildi

Suriye'de 135 Kişi Katledildi

Şam, Humus, Halep, İdlib ve Lazkiye'de yoğunlaşan çatışma ve saldırılarda 135 kişi öldü. (VİDEO)

30 Temmuz 2012 Pazartesi 11:01A+A-

Esed yönetiminin muhaliflerin yoğun olduğu kentlerde ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda güvenlik güçlerince açılan ateşte çoğu Şam'ın banliyölerinde olmak üzere ölü sayısının 135'e yükseldiği bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi, sabahtan bu yana düzenlenen operasyonlarda 52'si Mudamiyeti Şam bölgesinde 9'u Şam'da olmak üzere toplam 61 kişinin öldüğünü ve Mudamiyeti'de ölenlerin bazılarının boğazları kesilerek, kurşuna dizilerek ve yakılmak suretiyle güvenlik güçlerince öldürüldüğünü kaydetti.

Ülkenin güneyindeki Der’a kentindekilerin çoğunun Şeyh Miskin beldesinde güvenlik güçlerince açılan rastgele ateşte biri kadın, biri çocuk olmak üzere 34 kişinin öldüğünü aktaran konsey, Halep'te 15, Humus'ta 9, İdlib'te 7, Lazkiye'de 4 ve Deyru'z Zor kentinde de 5 olmak üzere ülke genelinde açılan ateşte ölü sayısının 135'e çıktığını belirtti.

> Çocukları katlediyorlar:

Dera, Halep, Deyru'z Zor Humus ve Lazkiye'de nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığına değinen konsey, 54 günden bu yana Humus'un birçok semtine düzenlenen operasyonların bugün de şiddetlendiğini vurguladı.

Bu arada, Şam'ın birçok semtinde düzenlenen operasyonlarda açılan tank ateşi, başkentin bütün kesimlerinde duyulurken, bazı semtlerde gerçekleşen operasyonlar sebebiyle elektrik ve iletişimin kesildiği kaydediliyor.

Konsey, rejimin, muhaliflerin yoğun olduğu yerlerde operasyonlarını sıklaştırdığını dile getirdi.

> Suriyeli direnişçilerin bir tankı imha görüntüsü:

Halep’te Stratejik Bir Nokta Muhaliflerin Elinde

Özgür Suriye Ordusu Halep ve Türkiye sınırı arasındaki stratejik bir kontrol noktasını da ele geçirdi.

Özgür Suriye Ordusu'ndan General Ferzat Abdul Nasser 10 saatlik süren çatışmanın ardından Halep'in 5 kilometre kuzeybatısında yer alan stratejik öneme sahip Anadan kontrol noktasını ele geçirdiklerini açıkladı.

Suriye Hükümeti'nin Selahaddin mahallesinin kontrolünü ele aldıkları ve muhaliflere büyük kayıplar verdikleri yönünde geçtiği bilgi ise muhalifler tarafından yalanlandı. Suriye İnsan Hakları Gözlemcileri örgütü lideri Rami Abdul Rahman mahallenin sadece bir kısmının Suriye ordusu kontrolünde olduğunu söyledi. Aktivistler çatışmanın bu mahallede devam ettiğini ve Esed güçlerinin mahalle içlerine ilerleyemediğini söyledi.

Ordudan Kaçışlar Sürüyor…

Suriye ordusundan bir tuğgeneralin, 11 subayla beraber ülkenin batısındaki Latakya kentinden dün gece Türkiye'ye kaçtığı belirtildi.

Son 24 saat içinde Türkiye'ye 600 Suriye vatandaşı geçiş yaptı. Böylece, Türkiye topraklarındaki toplam mülteci sayısı 43 bin 500'e yükseldi.

HABERE YORUM KAT