1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye ve Türkiye Dışişleri'nden Kritik Açıklama
Suriye ve Türkiye Dışişlerinden Kritik Açıklama

Suriye ve Türkiye Dışişleri'nden Kritik Açıklama

Arap Birliği'ni sert bir şekilde eleştiren Suriye, Türkiye'den özür dilerken, Davutoğlu kararlı bir tutum alacaklarını açıkladı.

14 Kasım 2011 Pazartesi 12:47A+A-

Türkiye elçiliğine saldırılardan dolayı özür dileyen Suriye'den tampon bölge iddiası ile ilgili olarak da  açıklama geldi...

Arap Birliği'nin üyeliğini askıya alması sonrası Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim düzenlediği basın toplantısında "Libya değiliz" diyerek meydan okudu.

"Arap Birliği yetersiz kaldı" diyen Muallim, "Her şeye rağmen Suriye'nin Arap dünyasının kalesi olmaya devam edeceğini" belirtti.

Suriye'nin Libya olmadığını belirten Muallim, "Gelişmeler Suriye halkını endişelendirecek düzeyde değildir. ABD ve Batı'nın ekonomik yaptırımları da Suriye'yi etkilemez" dedi.

Arap Birliği'nin Suriye'ye karşı aldığı kararın yasadışı olduğunu iddia eden Muallim, "Arap Birliği'nin Suriye'ye karşı aldığı karar tüzüğüne de aykırı. Suriye'nin üyeliğinin askıya alınması sonrasında Arap planını uygulamaya sıcak bakmıyoruz" şeklinde konuştu.

'İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ KOŞULLARA SAYGI DUYULMADI'

"Üyeliğimiz askıya alınırken içinde bulunduğumuz koşullara saygı duyulmadı" sözleriyle tepki gösteren Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Arap Birliği'nin Suriye'nin Arap dünyasındaki öneminin farkında olmadığını savundu.

Muallim, "Suriye bu zor koşullarda birliğinin öneminin farkındadır. Suriye diyalog yoluyla pek çok reformu hayata geçirmeye çalışıyor. Reformlarımız devam edecek ve insanlarımızın refahı için çaba sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

'TÜRKİYE'DEN ÖZÜR DİLİYORUZ'

Muallim, Türkiye elçiliklerine yapılan saldırılar konusunda Türkiye'den özür dilediklerini ifade etti. Muallim tampon bölge konusunda ise "Türk dostlarımızın böyle bir hareket yapacağına ihtimal vermiyorum" dedi.

Davutoğlu: “En Kararlı Tutumu Alacağız!”

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye ile yaşanan gelişmeler üzerine bir açıklamada bulundu.

Davutoğlu, "Suriye'deki başkonsolosluklarımıza, büyükelçiliğimize yapılan saldırı gerekli diplomatik tepkilerle cevabını görmüştür ama biz bu saldırılara karşı en kararlı tutumu alacağız ve Suriye halkının haklı mücadelesinin yanında yer almaya devam edeceğiz." dedi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum