1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Suriye ve Tüm İslam Âlemi İçin Konya’da Dua
Suriye ve Tüm İslam Âlemi İçin Konya’da Dua

Suriye ve Tüm İslam Âlemi İçin Konya’da Dua

Pazar günü sabah namazında bir araya gelen Konyalı Müslümanlar Suriye ve tüm Müslümanlar için dua etti.

22 Ocak 2013 Salı 11:17A+A-

HAKSÖZ-HABER

Çeşitli STK’ların desteğiyle sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen Müslümanlar, 20 Ocak Pazar günü Konya’da sabah namazı vaktinde bir dua eylemi yaptı.

Kapu Camii’nde kılınan sabah namazı sonrası başlayan etkinlikte AYDER-İHH tarafından süt ve poğaça ikramı yapıldı.

Etkinlikte Suriyeli misafir, zulme uğrayan Müslümanlar için dua etti.

Grup adına açıklama yapan Muhammet Said Çelik ise dünyanın dört bir yanında mazlumların çığlıklarının yükseldiğini, bu çığlıkların en yüksek dereceye ulaştığı yerlerin İslam beldeleri olduğunu belirtti: “Bu çığlıkların en yüksek dereceye ulaştığı yerler genelde Müslüman beldeleridir. Başta Suriye olmak üzere, Filistin, Patani, Doğu Türkistan, Afganistan, Çeçenistan, Arakan ve en son Mali” dedi.

Emperyalistlerin yıllardır İslam bölgesini işgal ettiğini belirten Çelik, “Son 1 yılda 100.000’den fazla Müslüman hayatını kaybederken, milyonlarca Müslüman da evlerini, topraklarını terk etmek zorunda kalmıştır. Yıllardır emperyalistlerin baskılarına maruz kalan Müslümanların, dilleri, tarihleri ve İslami kimlikleri yok edilmeye çalışılmaktadır.” dedi.

Bölgede ciddi bir insanlık krizinin yaşandığını dile getiren Çelik, Müslüman kardeşlerimiz için Türkiyeli Müslümanlar olarak bir şeyler yapmamız gerektiğini hatırlattı:

Biz Muhammed (s) ümmeti olarak dünyadaki zulmün sona ermesi için dua etmeliyiz. Müslümanlar ellerini kaldırıp Allah’a bu ümmet için dua etmeliler. Peygamberimiz (s) Bir-i Maune’de 70 sahabesi şehid edildiğinde 11 ay boyunca her farz namazdan sonra Kunut okumuştur. Zulüm altında inleyen kardeşlerimiz için halkımızdan her farz namazının son rekatında Peygamberimizin sünneti olan Kunut’u okumalarını istiyoruz.

konya-dua.jpg

HABERE YORUM KAT