1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye Ordusunun Tankları İdlib'i Kuşattı!
Suriye Ordusunun Tankları İdlibi Kuşattı!

Suriye Ordusunun Tankları İdlib'i Kuşattı!

Humus'taki katliamın yankıları sürerken, Suriye ordusu Türkiye sınırları yakınlarındaki İdlib kentini kuşattı. (VİDEO)

09 Mart 2012 Cuma 18:38A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yaklaşık bir ay süren kuşatmanın ardından Suriye Baas ordusunun katliamla büyük oranda ele geçirdiği Humus’tan çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. 

Suriye Genel Devrim Konseyi, ordunun Humus'a bağlı Rastan kentini top ateşine tutuğunu, rastgele açılan ateşte 10'a yakın top mermisinin kentin çeşitli yerleşim birimlerine düştüğünü belirtti.

Top mermilerinin can kaybı veya yaralanmalara yol açıp açmadığına ilişkin bilgi vermeyen konsey, güvenlik güçlerinin kentin çevresini kuşattığını ve her yerden silah seslerinin yükseldiğini kaydetti.

"Tecavüze Uğrayan Kızları Öldürüyorlar"

Konsey, Humus'un Baba Amr semtinde çeşitli yerlerde tutuklanan bekâr kızlara tecavüzlerin arttığını, bu yerlerden birisinin de Hola sokağında yer alan bir tutuklu merkezi olduğunu kaydetti.

Tecavüze uğrayan kızların konuşmaması için güvenlik güçlerinin onları infaz ettiğini savunan konsey, güvenlik güçlerinin Hama'da ordudan ayrılan askerlere karşı da operasyonlar başlatığını kaydetti.

TANKLAR İDLİB'DE

Suriye ordusunun Humus'tan sonra Türkiye sınırı yakınlarındaki İdlib kentini de kuşatma altına aldığı bildirildi.

Ordunun birçok okul ve hastane binasını muhalifler için cezaevi olarak kullandığı bildiriliyor.

Bu arada Şam'da bir muhalifin cenaze töreni sırasında güvenlik güçleri ateş açtı, bir kişi öldü. Ülkenin doğusundaki petrol boru hattında da patlama meydana geldi.

Suriye İntifadasına Katılan Kürtlere "Vefa" Cuması!

Bugünkü Cuma gösterilerinin Suriye direnişine aktif destek vermeye başlayan Kürtlere adandığı öğrenildi. "Direnişe Katılan Kürtlere Vefa Cuması" adı verilen cuma gösterilerinin ülkenin genelinde yapıldığı ve bazı yerlerde ordunun göstericilere ateş açtığı ifade edildi. Halep'te de birçok göstericinin tutuklandığı ifade edildi.
 
İşte Kürtlerin yaşadığı Derbasî'de bugün yapılan gösteri:

UNESCO'dan Kınama

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO'ya bağlı bir komite, Suriye'de sivillere yönelik sert müdahaleyi kınadı. 

Birleşmiş Milletlerin de Suriye'de bir buçuk milyon kişiye 90 gün yeterli olacak gıda yardımı yapmaya hazırlandığı ifade edildi. Örgütün İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nde 60 ülkeden diplomatın katılımıyla yapılan toplantıda, Suriye'ye gıda maddesi, ilaç ve bebek mamasından oluşan 100 milyon dolarlık yardım yapılmasına karar verildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

9 Yorum