1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye Nüfusunun Yarısı Muhacir Durumunda
Suriye Nüfusunun Yarısı Muhacir Durumunda

Suriye Nüfusunun Yarısı Muhacir Durumunda

Birleşmiş Milletler Suriye’de yurtdışına sığınmak zorunda kalan mülteci sayısının 3 milyonu, ülke içinde yerinden olan sığınmacıların ise 6.5 milyonu geçtiğini duyurdu.

29 Ağustos 2014 Cuma 19:10A+A-

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden yapılan açıklamada, kayıtlı sığınmacı sayısının 3 milyon olduğu, ancak bu sayıya BM’ye kayıt bildirmeden sığınmacı durumuna düşen yüz binlerce Suriyeli'nin dahil olmadığı belirtildi.

BM raporuna göre, ülke içinde yerinden olan sığınmacı sayısı ise 6.5 milyonu geçti.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu, Suriye’de üç yıldan uzun süredir devam eden savaşın 191 binden fazla kişinin ölümüne neden olduğunu ve bu sayının kaydı yapılamayan gerçek sayının altında olduğunu duyurdu.

BM İnsan Hakları Yüksek Komisyonu Direktörü Navi Pillay, Suriye rejimi ve ülkede faaliyet gösteren dört farklı insan hakları grubunun verilerinin temel alındığı inceleme sonucuna göre, savaştaki ölümlerin son bir yıl içerisinde, ilk iki yıl yaşanan ölümleri ikiye katladığını söyledi.

Pillay uluslararası toplumun harekete geçmeden yalnızca izlemesinin mevcut tabloyu ortaya çıkardığını belirtti ve “Yaşanan uluslararası felç, katilleri, yok edicileri ve işkencecileri cesaretlendirdi” ifadelerini kullandı. BM temsilcisi, iç savaşta 191 binden fazla insanın öldüğünü ve bu sayının ülkedeki kaos nedeniyle takibi tam olarak yapılamayan gerçek rakamın altında olduğunu kaydetti.

Rapora göre, en fazla kayıp başkent Şam’da gerçekleşti ve çatışmalarda yaklaşık 40 bin kişi öldürüldü.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT