1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye Müslüman Kardeşler Örgütü Partileşiyor
Suriye Müslüman Kardeşler Örgütü Partileşiyor

Suriye Müslüman Kardeşler Örgütü Partileşiyor

Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı da parti kuruyor.

21 Temmuz 2012 Cumartesi 00:40A+A-

Suriye Müslüman Kardeşler Siyasi Büro Şefi Ali Sadreddin el-Beyanuni, Suriye’yi sivil yönetime taşımak için parti kurmayı hedeflediklerini söyledi. Suriye’deki halk direnişine destek vermek için Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın düzenlediği ‘Müslüman Kardeşler: Devam Eden Yürüyüş’ başlıklı konferansın sonuç bildirisi basın açıklamasıyla duyuruldu.

Suriye Müslüman Kardeşler Lideri Riyad Şakfa, direnen Suriye halkının özgürlük mücadelesini desteklediklerini, 2 gün süren konferansta Suriye’deki son gelişmelerin ve Esed sonrası Suriye’nin durumunun değerlendirildiğini ifade etti.

Esed’in Suriye’yi yıllarca demir yumrukla yönettiğini, ülkede birçok katliam gerçekleştirdiğini hatırlatan Şakfa, “Mübarek Ramazan ayı içinde Suriye halkı zafer kazanacak. Rejim zalim olsa da sabırla mücadeleye devam eden Suriye halkı daha güçlü. Suriye’de sadece Müslümanlar değil, rejime karşı gelen herkes yıllardır Esed’in zulmüne uğradı” dedi.

Sonuç bildirisini açıklayan eski Suriye Müslüman Kardeşler Başkanı ve Siyasi Büro Şefi Ali Sadreddin el-Beyanuni, hiç kimseyi dışlamadan bütün grupları bünyesinde toplayan, Suriye’deki siyasi oluşumlarla işbirliği içinde olan bir parti kurmayı hedeflediklerini, Suriye’yi çok partili sivil yönetime taşımayı amaçladıklarını söyledi.

Suriye’deki bütün ulusal güçlere, destek olma çağrısı yapan Beyanuni, Suriye’de halkın yeni bir tarih yazdığını, saldırı ve katliamlara rağmen, genç-yaşlı, kadın-erkek, çocuk-büyük hep birlikte özgürlük ve onur mücadelesi verdiğini, uluslararası kanunlara rağmen BM’nin Suriye halkını korumak için hiçbir şey yapmadığını kaydetti. Beyanuni, Suriye’deki bütün grupların güçlerini rejime karşı birleştirmesi gerektiğini belirtti. 

 

HABERE YORUM KAT