1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye İhvanı: Rusya'ya Karşı Cihad Farzdır!
Suriye İhvanı: Rusya'ya Karşı Cihad Farzdır!

Suriye İhvanı: Rusya'ya Karşı Cihad Farzdır!

Suriye'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Suriye'de Esed rejiminin yanında hava saldırıları düzenleyen Rusya'ya tepki gösterdi.

05 Ekim 2015 Pazartesi 06:31A+A-

Suriye'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Suriye'de Esed rejiminin yanında hava saldırıları düzenleyen Rusya'ya karşı cihadın farz olduğunu bildirdi.

İhvan Sözcüsü Ömer Meşuh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'ya karşı cihadın farz olduğunu belirterek "Teşkilat olarak, Rus askeri güçlerinin ülkeye girip sivilleri vurduğu, açık ve net bir Rus işgaliyle karşı karşıya kalındığını görüyoruz" dedi.

Rusya işgaline karşı, meşru siyasi ve askeri yollarla basınla veya imkan dahilindeki herhangi bir yolla direnmenin Suriye halkının hakkı olduğunu dile getiren Meşuh, şunları söyledi:

"Rusya kuruntu içinde. Esed rejimini koruyarak çıkarlarını muhafaza edeceğini zannediyor. Rusya, Afganistan ve Çeçenistan tecrübesini tekrar ediyor. 5 yıldır Esed rejimine, İran'a ve Hizbullah'a nasıl direniyorsak Rusya'ya da direneceğiz"

Öte yandan, Suriye İhvan hareketinin internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada, Suriye'de cihadın bugün, silah taşıyabilen herkese farz olduğu, teşkilatın tüm imkanlarını bu uğurda kullanmaya hazır olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Tüm Suriyelileri, tüm grupları, birlikleri, ırkları ve dinleriyle tiranın devrilmesi ve işgalin defedilmesi için tek saf olmaya çağırıyoruz. Önce vatan diyoruz. Küçük çıkarlara yer yok" ifadeleri kullanıldı.

Rusya'nın askeri müdahalesinin düşünülmemiş bir adım veya acemi politikacının macerası olmadığına, Kremlin’in tüm üyeleri tarafından onaylandığına değinilen açıklamada, "Bu kabulle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) daimi üyesi tarafından başka bir ülkeye dış müdahalede bulunulmuş, sistematik işgal yapılmış oldu" ifadelerine yer verildi.

Bu müdahalenin meşruiyetini kaybetmiş, muhalifler tarafından düşürülmek üzere olan bir devlet başkanının isteğiyle açıklanamayacağı kaydedildi.

Rusya'nın Suriye konusunda hiçbir zaman tarafsız bir ara bulucu olmadığı, ilk döneminde barışçıl olmasına rağmen o zamandan itibaren devrime karşı olduğuna değinildi.

Açıklamada ayrıca, Rusya'nın BMGK'deki veto hakkıyla Şam kırsalında binlerce kişiyi öldüren Esed rejimini 4 kez kimyasal silahlardan dolayı uluslararası yaptırımdan kurtardığı hatırlatılarak, Rusya'nın ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'in her konumda Suriye halkının düşmanı olduğu ifade idildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum