1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye İhvanı, İran Arabuluculuğunu Reddetti
Suriye İhvanı, İran Arabuluculuğunu Reddetti

Suriye İhvanı, İran Arabuluculuğunu Reddetti

İran'ın, Suriye İhvanı ile Esad arasında diyalog için Türkiye’ye heyet gönderdiği; İhvan'ın bu teklifi reddettiği bildirildi.

05 Ocak 2012 Perşembe 11:36A+A-

İhvan lideri, bakanlık karşılığında Esad'la anlaşma içeren Tahran teklifini reddettiklerini açıkladı.

Suriye’de Esad karşıtı gösteriler devam ediyor. Uluslararası alanda ise Suriye’de meydana gelen krizin sonlandırılması için adımlar atılıyor.

Washington Times Gazetesi'nin haberine göre, İran da Suriye’de meydana gelen olayları sonlandırmak için adım atmış.

Bizzat Ayetullah Seyyid Ali Hamaney tarafından atılan adım ile Suriye Devlet Başkanı Esad ile Suriye İhvanı arasında arabuluculuk yapılması hedeflenmiş.

Suriye Müslüman Kardeşler Siyasî Lideri Muhammed Faruk Tayfur tarafından yapılan açıklamada Ekim ayında Ayetullah Hamaney tarafından bir heyetin kendileri ile görüşmek üzere görevlendirildiğini dile getirdi.

İHVAN, ESAD'LI ÇÖZÜMÜ REDDETTİ

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre Suriye Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Faruk Tayfur, Amerikan The Washington Times gazetesine verdiği demeçte, Ayetullah Ali Hamaney'in Esad ile örgüt arasında bir anlaşma sağlamak amacıyla Ekim ayı sonunda İstanbul'a üç elçi gönderdiğini açıkladı.

"Onlarla görüşmeyi reddettik" diyen Tayfur, İranlı arabulucu heyete bir Türkiyeli arabulucu ile "İran, Suriye halkına karşı taraf olmuştur" mesajı gönderdiklerini söyledi.

"İRAN, HALKIN YANINDA YER ALIRSA GÖRÜŞÜRÜZ!"

Dokuz üyeli Suriye Ulusal Konseyi yönetim kurulundaki isimlerden biri olan muhalif lider, konseyin İstanbul'daki ofisinde yaptığı açıklamada, "İran, Suriye halkının yanında yer aldığında elçileri ile konuşmak için hazırız. Aksi takdirde, halkımızın öldürülmesine yardımcı olan İranlılar ile bir araya gelmenin herhangi bir yolu yoktur." dedi.

Tayfur, İranlı heyete mesajı ileten Türkiyeli arabulucunun "bir tanıdık" olduğunu, hükümet yetkilisi olmadığını da belirtti.

Suriyeli İhvan lideri, İstanbul'da bir otelde kalan Hamaney'in elçilerinin yüz yüze görüşme ayarlamak için bir hafta içinde üç kez girişimde bulunduğunu da söyledi.

"ÇÖZÜM ÜRETİLEMEZSE DIŞ MÜDAHALE KAÇINILMAZ OLUR!"

İran ve Hizbullah'ı Suriye'deki şiddete destek vermekle suçlayan Tayfur, Arap Birliği'nin de gözlemcilerine rağmen ölümleri durduramadığını kaydederek, birliğin süreçteki rolünün "tükendiğini" savundu.

Faruk, "Bizim seçimimiz sivillerin öldürülmesini durdurmak, sivilleri korumak. Bunun için, Libya olduğu gibi, yabancı askeri müdahale dışında başka seçenek yoksa, o zaman bunu kabul etmek zorundayız" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum