1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye Halkının Celladı İran Tel Rıfat'tan Çekiliyor
Suriye Halkının Celladı İran Tel Rıfat'tan Çekiliyor

Suriye Halkının Celladı İran Tel Rıfat'tan Çekiliyor

Tel Rıfat'ın Rusya ve İran ile varılan mutabakata uygun olarak İran yanlısı yaklaşık 2 bin silahlı gücün, 5 gün içinde kasabayı terk edeceği ancak bölgeyi Türkiye'ye mi ÖSO'ya mı Esed'e mi devredeği belli değil.

05 Haziran 2018 Salı 14:50A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nın Zeytin Dalı Harekâtı sonrasında İran yanlısı yaklaşık 2 bin silahlı grubun beş gün içinde Tel Rıfat'ı terkedeceği öne sürüldü.

Tel Rıfat'ın Rusya ve İran ile varılan mutabakata uygun olarak TSK ve Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) devredilmesi bekleniyor. Bölgenin devri için Ankara-Moskova hattında telefon diplomasisinin başladığı belirtiliyor

Gazete Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre İran’a bağlı güçler Azez ile Halep kentleri arasında stratejik öneme sahip Tel Rıfat kasabasından çekilmeye başladı.

Suriye’de doğu-batı geçişinde önemli bir noktada bulunan, İdlib’e kadar uzanan geçiş koridoru üzerinde bulunan Tel Rıfat bölgesi, daha önce Ahrar El Şam, El Şamiye Cephesi ve el Fetih Tugayı örgütlerinin üssü olarak biliniyordu. Ancak bu yapıların bölgeyi bırakması ile birlikte bölge yer yer terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan PYD/YPG kontrolüne geçmiş, İran’a bağlı paramiliter güçler de bölgeye konuşlanmıştı.

Ankara, İran’ın bölgeyi Esad güçlerine devrebileceği yönündeki iddialara karşı da harekete geçmiş durumda.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum