1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriye, Afganistan mı Olur, Çeçenistan mı?
Suriye, Afganistan mı Olur, Çeçenistan mı?

Suriye, Afganistan mı Olur, Çeçenistan mı?

Rusya tıpkı Esed rejimi, İran ve Hizbullah gibi Suriye’yi insansızlaştırarak zafer elde etmeyi kafasına koymuş. Ancak bunun sonucu Lübnan ve İran’a gönderilen tabutların yanına Rusya’ya gönderilecek tabutlar olacaktır.

01 Ekim 2015 Perşembe 06:07A+A-

Kenan Alpay / Haksöz Haber

Rusya Parlamentosu’nda hiçbir karşı ya da çekimser oy söz konusu olmadan Suriye’deki askeri operasyonlarda Rus Silahlı Kuvvetleri’nin kullanılmasına yönelik tezkere kabul edildi. Üstelik bu tezkere Suriye’de sadece hava gücünün değil kara ve deniz gücünün kullanılmasını da kapsıyor. Baas cuntasının şefi Beşşar Esed’in ricasını kıramayan Vladimir Putin, ‘uluslar arası hukuka da riayet ederek’ terörle mücadelede güçleri birleştirmek üzere İran ve Hizbullah’la beraber fiilen ve resmen cepheye inmiş durumda. Tezkere çıkar çıkmaz öteden beri Suriye’nin farklı noktalarında konuşlandırılan Rus hava kuvvetleri Humus’a bombardıman yapmaya başladı bile.

Sovyetler Birliği’nin halefi olarak Rusya’nın, Suriye’yi daha güçlü bir askeri üs edinmesi ve fiilen askeri işgalin kapısını açmış olması çok boyutlu ve uzun dönemleri kapsayacak bir tartışmayı ateşledi. Afganistan ve Çeçenistan işgallerinden; Gürcistan ve Ukrayna’nın parçalanma süreçlerinden yakinen tanıdığımız Rusya’nın, Suriye’ye nasıl bir gelecek hazırladığı hiç kimse için sır değildir. Arkasında bıraktığı ağır tahribatlar, büyük insanlık suçları itibariyle Rusya’nın işgal geleneği ABD’nin işgal geleneğinden hiçbir zaman geri kalmamıştır.

Yazının Devamı >>>